Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Γερμανία (+video)

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Γερμανία (+video)

ΝΕΑ

Νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Γερμανία (+video)

ΝΕΑ

Η γερμανική Startup εταιρία e.Go Mobile θα ξεκινήσει σύντομα να κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό όχημα με χαμηλή τιμή περίπου στο μισό του φθηνότερου μοντέλου της Tesla (του μοντέλου 3).

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Είναι πιθανό να μην το έχετε ακούσει ακόμα, αλλά η e.Go Mobile έχει μεγάλες δυνατότητες ώστε να γίνει, στο εγγύς μέλλον, μία δύναμη στην ηλεκτροκίνηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εστιάζει στην κατασκευή προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που άλλες εταιρείες δεν κατάφεραν ως τώρα (εκτός από ορισμένες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν έχουν αρχίσει να εξάγουν τα αυτοκίνητα τους).

Advertisement
Advertisement

Η e.Go Mobile ιδρύθηκε από τον καθηγητή Günther Schuh, τον άνθρωπο πίσω από το ηλεκτροκίνητο βαν με την καλύτερη πώληση στην Ευρώπη – το StreetScooter που πωλήθηκε στην Deutsche Post το 2014. Η πώληση αυτή του έδωσε το απαραίτητο κεφάλαιο για την εκκίνηση του e.Go Mobile. Στη συνέχεια, η Friedrichshafen επένδυσε 135 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία, στο πλαίσιο ενός έργου για την από κοινού ανάπτυξη ενός μίνι ηλεκτρικού λεωφορείου.

e.goLife

Το πρώτο μοντέλο e.Go ονομάζεται Life και είναι ένα βασικό σε εξοπλισμό τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης, με ένα ελαφρώς μικρότερο αμάξωμα από το Fiat 500 και είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις μπαταριών.

Advertisement

Η βάση είναι το e.Go Life 20 με μπαταρία 14,9 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 20 kW (27 ίππων) με αυτονομία (NEDC) 121 χιλίομέτρων. Αυτή η έκδοση ξεκινάει από 15.900 ευρώ στην Γερμανία.

e.goLife1

Advertisement

Το e.Go Life 40 χρησιμοποιεί μπαταρία 12,1 kWh και κινητήρα ισχύος 40 kW (54 ίππων, αυτονομία 142 χλμ) και τιμή εκκίνησης 17.400 ευρώ. Τέλος, το e.Go Life 60 διαθέτει μπαταρία 12.5 kWh και κινητήρα 60 kW (80 ίππων για 184 χιλιόμετρα με βασική τιμή 19.900 ευρώ.

e.goLife2

Η εταιρεία λέει ότι έχει ήδη 3200 προκαταρκτικές παραγγελίες για το e.Go Life και θα ξεκινήσει την παραγωγή τους . Η κατασκευή, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019 στο εργοστάσιο του Άαχεν, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Advertisement

e.goLife4

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι το 2022 η e.Go Mobile θα κατασκευάσει 100.000 οχήματα ετησίως – όσα έφτιαξε η Tesla το 2017.