Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Peugeot 308 Roadtrip: Ακόμη πιο πλούσιο

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Peugeot 308 Roadtrip: Ακόμη πιο πλούσιο

ΝΕΑ

Νέο Peugeot 308 Roadtrip: Ακόμη πιο πλούσιο

ΝΕΑ

Η Peugeot ενημέρωσε πρόσφατα την οικογένεια του 308 προσθέτοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit 10 ιντσών στο εσωτερικό, νέα γκάμα χρωμάτων και δύο νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Αλλά αυτές δεν είναι όλες οι ενημερώσεις που έγιναν στο Peugeot 308 του 2021. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει επίσης μια καλά εξοπλισμένη ειδική έκδοση που ονομάζεται Roadtrip. Με βάση το επίπεδο εξοπλισμού Allure Pack, το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης 308 Roadtrip είναι διαθέσιμο πλέον τόσο στο hatchback όσο και στο SW.

Και οι δύο εκδόσεις υιοθετούν πλούσιο εξοπλισμό με την Peugeot να αναφέρει πως πρόκειται για «μια σαφής πρόσκληση για ταξίδια». Σε αυτά περιλαμβάνεται το πακέτο Orange Sunset που παραπέμπει στο νέο χρώμα αμαξώματος Vertigo Blue – αν και είναι διαθέσιμα όλα τα άλλα χρώματα της σειράς 308. Η ειδική αυτή έκδοση περιλαμβάνει σήματα “Roadtrip” στα εμπρός φτερά, ζάντες Zircon 16 ιντσών, καθώς και φιμέ κρύσταλλα στα πίσω παράθυρα.

Στο εσωτερικό, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν επενδύσεις Alcantara και PET σε σχέδιο διαμαντιού με ραφή Sunset Orange και Tramontane Grey, ετικέτες στα εμπρός καθίσματα με το λογότυπο «Roadtrip», καθώς και ραφές Orange Sunset και Tramontane Grey για το τιμόνι, τα πάνελ των θυρών, το υποβραχιόνιο και τον επιλογέα ταχυτήτων. Στις αλλαγές συμπληρώστε τα σπορ πεντάλ αλουμινίου και τα υποπόδια, το λογότυπο Peugeot στα μαρσπιέ των θυρών και τα πατάκια με ραφές Orange Sunset και Tramontane Grey.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 308 Roadtrip μπορεί να παραγγελθεί με δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, ο ένας λειτουργεί με βενζίνη και ο άλλος με ντίζελ. Ο 3κύλινδρος βενζίνης 1.2 PureTech 130 προσφέρεται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο είτε με οκτατάχυτο αυτόματο, ενώ, ο 4κύλινδρος diesel BlueHDi 130 1.5 θα προσφέρεται με τις ίδιες επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων. Και οι δύο κινητήρες αποδίδουν 130 ίππους.

Advertisement

Ο βασικός εξοπλισμός στο Peugeot 308 Roadtrip περιλαμβάνει: Ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit 10 ιντσών, ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύνδεση TomTom Traffic, ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB), hands free και πολλά άλλα. Τα στάνταρ συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνουν ενεργό cruise control, Visiopark με κάμερα 180 μοιρών, αυτόματη ειδοποίηση φρεναρίσματος κινδύνου και σύγκρουσης, ενεργή προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας κυκλοφορίας (ή προειδοποίηση αναχώρησης στην άκρη του δρόμου), ειδοποίηση προσοχής οδηγού, αυτόματη αλλαγή φωτεινής δέσμης και αναγνώριση σημάτων ταχύτητας.