Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο περιορισμένης παραγωγής Subaru STI

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο περιορισμένης παραγωγής Subaru STI

ΝΕΑ

Νέο περιορισμένης παραγωγής Subaru STI

ΝΕΑ

Το νέο Subaru S209 Limited Edition δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό STI που προσφέρθηκε ποτέ στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και το πρώτο μοντέλο S-Line που έφτασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ας μάθουμε περισσότερα για το ιαπωνικό όπλο…

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη παραγωγή με μόλις 209 κομμάτια, λίγο πριν τον Νοέμβριο. Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,5 λίτρων με στροβιλοσυμπιεστή που παράγει 345 ίππους και 447 Nm ροπής, εν μέρει χάρη στο μεγαλύτερο τούρμπο της STI από την HKS και μέγιστη πίεση 18.9 psi σε σύγκριση με το WRX STI με 16,2 psi. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων είναι η μοναδική επιλογή όπως θα περίμενε κανείς, ενώ το σύστημα Symmetrical All-Wheel Drive διαθέτει διαφορικά εμπρός και πίσω με περιορισμένη ολίσθηση, διαφορικό με κεντρικό έλεγχο (DCCD), ενεργή ροπή και έλεγχο δυναμικής του οχήματος.

Το σύστημα SI-Drive έχει αναβαθμιστεί για το Subaru STI S209 του 2020, προσφέροντας ακόμα τρεις λειτουργίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: Intelligent, Sport και Sport Sharp. Οι μηχανικοί της STI εκτιμούν ότι ο τρόπος λειτουργίας Sport είναι ο καλύτερος για οδήγηση σε πίστα, ενώ το Sport Sharp βοηθά στην επίτευξη καλύτερων χρόνων επιτάχυνσης. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα ψεκασμού νερού μεταξύ των ψυγείων που λειτουργεί χειροκίνητα. Υπάρχει επίσης μια νέα αντλία καυσίμου, μεγαλύτερα μπεκ ψεκασμού καυσίμου και μια νέα μονάδα διαχείρισης από την STI.

Advertisement
Advertisement

Το εξωτερικό του νέου STI S209 έρχεται με ένα νέο αεροδυναμικό κιτ που προσθέτει πλάτος σε σύγκριση με το πρότυπο STI WRX. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω μετατρόχια φάρδυναν κατά 0,6 ίντσες, ενώ οι ελαφρείς σφυρήλατοι τροχοί BBS 19 ιντσών φορούν ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx. Εξωτερικά ξεχωρίζει το πρόσθιο σπόιλερ καθώς και η πίσω πτέρυγα. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και διπίστονες πίσω, ενώ υπάρχουν και μεγάλοι διάτρητοι δίσκοι. Η ανάρτηση χρησιμοποιεί ειδικά αμορτισέρ Bilstein, σκληρότερα ελατήρια, πίσω αντιστρεπτική 20mm και νέους ενισχυμένους συνδέσμους και στους δυο άξονες.

Το πλαίσιο του STI S209 είναι επίσης ενισχυμένο με εγκάρσια υποπλαίσια, αλλά και ενισχύσεις όπου χρειαζόταν. Το νέο Subaru STI S209 θα διατίθεται σε δύο μόνο συνδυασμούς χρωμάτων / τροχών: 128 αυτοκίνητα σε WR Blue με γκρίζους τροχούς BBS και 81 αυτοκίνητα σε Crystal White Pearl με χρυσούς τροχούς BBS. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά περιμένουμε ένα υψηλό νούμερο πάνω από τα 50.000 δολάρια.

Advertisement