Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο off road πρωτότυπο Toyota FT-AC με ιδιαίτερο design

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο off road πρωτότυπο Toyota FT-AC με ιδιαίτερο design

ΝΕΑ

Νέο off road πρωτότυπο Toyota FT-AC με ιδιαίτερο design

ΝΕΑ

Τη δική της πρεμιέρα μας επιφύλασσε η Toyota στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, παρουσιάζοντας σε πρωτότυπη μορφή ένα νέο crossover/SUV μοντέλο με διαφορετική σχεδίαση από τα συνηθισμένα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα δημιουργία της Toyota ονομάζεται FT-AC (από το Future Toyota Adventure Concept) και σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία είναι η ιδανική λύση για περιπέτεια και παράλληλα, διασκέδαση εκτός δρόμου. Επίσης, το νέο πρωτότυπο μας αποκαλύπτει και τη νέα γενιά αντίστοιχων εκτός δρόμου πρωτότυπων που θα παρουσιάσει η εταιρεία στο μέλλον.

Σχεδιαστικά, αν μη τι άλλο το αμάξωμα του FT-AC εκφράζει δυναμισμό, καθώς και τον ελεύθερου χρόνου χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Στο εμπρόσθιο τμήμα διακρίνεται η μεγάλη προστατευτική ποδιά που αγκαλιάζει τον προφυλακτήρα, η τονισμένη γρίλια της μάσκας, τα LED φώτα, καθώς και τα μικρά LED φώτα ομίχλης που μπορούν να αποσπαστούν από το αυτοκίνητο και να τοποθετηθούν σε ένα mountain bike, προσφέροντας άπλετο φως σε νυχτερινές εκτός δρόμου διαδρομές.

Advertisement
Advertisement

Στο πλάι, ξεχωρίζουμε τα πλαστικά προστατευτικά και τα αλουμινένια σπόιλερ, τις 20 ιντσών ζάντες με off road ελαστικά, αλλά και τις ειδικές ράγες οροφής που φέρουν ενσωματωμένα LED φώτα στο εμπρόσθιο και πίσω μέρους τους. Ειδικά για το πίσω τμήμα, το 5θυρο αμάξωμα του FT-AC καταλήγει πάνω σε μεγάλα τετραγωνισμένα φώτα, ενώ υπάρχει ένας προφυλακτήρας με μεγάλη προστατευτική ποδιά, αλλά και ενσωματωμένη βάση μεταφοράς ποδηλάτου.

FT-AC 640 (1)

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία του πρωτότυπου ή το εσωτερικό, η Toyota δεν δίνει στη δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες ή εικόνες. Ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία τονίζει ότι το FT-AC θα μπορούσε να συνδυαστεί με έναν βενζινοκινητήρα ή ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, μαζί και με μια εξελιγμένη τετρακίνηση που θα προσφέρει και δυνατότητα «κλειδώματος», ώστε να εξασφαλίσει μεγάλες εκτός δρόμου ικανότητες.

Advertisement

FT-AC 640 (3)