Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Nissan Micra με καινούργιο 1.000άρη turbo κινητήρα

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Nissan Micra με καινούργιο 1.000άρη turbo κινητήρα

ΝΕΑ

Νέο Nissan Micra με καινούργιο 1.000άρη turbo κινητήρα

ΝΕΑ

Η Nissan αναβαθμίζει τη γκάμα του Micra εφοδιάζοντάς το με έναν νέο 1.000άρη turbo κινητήρα, αλλά και προσθέτοντάς του την πιο σπορ έκδοση N-Sport με 117 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος 3κύλινδρος 1.0 lt. IG-T κινητήρας βενζίνης της Nissan αντικαθιστά στην περίπτωση του Micra τον 0.9 lt. κινητήρα βενζίνης των 90 ίππων, προσφέροντας περισσότερη ισχύ (100 PS, +10 PS) και ροπή (160 Nm, +10 Nm).

Η Nissan υπόσχεται ότι ο νέος κινητήρας βελτιώνει την απόδοση του Micra και επιπλέον μειώνει από 13 έως 15 γρ./χλμ. τις εκπομπές CO2, αλλά και την κατανάλωση καυσίμου (από 5,6 λτ./100 χλμ.).

Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι 5τάχυτο μηχανικό, ενώ προαιρετικά για πρώτη φορά μπορεί να επιλεχθεί και έναν αυτόματο κιβώτιο CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων).

Advertisement
Advertisement

Εκτός όμως από το νέο αυτό μοτέρ, η Nissan προσθέτει στο Micra έναν ακόμη νέο κινητήρα, τον 1.000άρη DIG-T turbo βενζίνης που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία της Renault-Nissan-Mitsubishi με την Daimler και βρίσκεται σε μια άλλη εκδοχή του και κάτω από το καπό του Qashqai (1.3 DIG-T με 140 ίππους).

Στο Micra το νέο μοτέρ αποδίδει 117 ίππους ισχύος και 180 Nm ροπής (+20 Nm με Overboost), ενώ σε συνδυασμό με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει 0-100 km/h κάτω από 10.0 sec (9.9 sec).

Advertisement

Οι εκδόσεις του Micra με τον κινητήρα των 117 ίππων θα έχουν επιπλέον και κάποιες βελτιώσεις για πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο, όπως μειωμένη κατά 10 χλστ. απόσταση από το έδαφος και επαναρυθμισμένη ανάρτηση, πιο γρήγορη κρεμαγιέρα, αλλά και νέες ζάντες 17 ιντσών. Επίσης, συνοδεύονται και από χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης.

Ολοκληρώνοντας τις αλλαγές, η Nissan προσθέτει στη γκάμα και τη νέα σπορτίφ έκδοση Micra N-Sport, με εξωτερικές βελτιώσεις (π.χ. στυλ carbon επενδύσεις στους τροχούς και τα καπάκια των καθρεπτών, μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα στους προφυλακτήρες, πίσω φιμέ κ.α.), αλλά και εσωτερικές (καθίσματα με δέρμα και alcantara, κάμερα οπισθοπορείας, λευκούς αεραγωγούς, σπορ πατάκια κ.λπ.).

Advertisement

Το νέο Nissan Micra N-Sport μπορεί να συνδυαστεί και με τους δύο νέους διαθέσιμους κινητήρες, ενώ όπως και όλες οι αναβαθμίσεις στο Micra, θα ξεκινήσει το λανσάρισμά του το Φεβρουάριο.

Advertisement