Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μεσαίο SUV σχεδιάζει η Genesis

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο μεσαίο SUV σχεδιάζει η Genesis

ΝΕΑ

Νέο μεσαίο SUV σχεδιάζει η Genesis

ΝΕΑ

Η εμπορική απήχηση που έχουν τα μεσαία SUV φαίνεται πως ώθησε την Genesis στην επίσπευση της εξέλιξης ενός μοντέλου για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Η πολυτελής μάρκα του ομίλου Hyundai, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποκάλυψε πως μετά την παρουσίαση του μεγάλου SUV, GV80 που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα της επόμενης χρονιάς θα ακολουθήσει και αυτή ενός μικρότερου μοντέλου που θα τοποθετείται στην καρδιά των πιο εμπορικών μεσαίων SUV/crossover.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Hyundai το νέο crossover θα βασίζεται στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το sport sedan G70. Αυτό το νέο δημιουργεί αρκετές προσδοκίες καθώς το G70 έχει αποδειχθεί ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύνολο με ζωντανό οδηγικό χαρακτήρα οπότε ένα crossover με αντίστοιχα χαρακτηριστικά θα συγκεντρώσει αναμφίβολα το ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Θεωρώντας πως θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα μηχανικά μέρη είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να προσφέρεται με 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 252 ίππων αλλά και με έναν μεγαλύτερο V6 3.3 λίτρων twin-turbo 365 ίππων.

Προς το παρόν η Genesis δεν έχει δώσει στοιχεία σχετικά με την σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει όμως είναι πολύ πιθανό το νέο crossover να δανείζεται αρκετά αισθητικά στοιχεία από το G70 ώστε να δηλώνεται η συγγένεια των δύο μοντέλων.

Advertisement

 

 

Advertisement