Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Mazda RX-8 έως 455 PS!

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Mazda RX-8 έως 455 PS!

ΝΕΑ

Νέο Mazda RX-8 έως 455 PS!

ΝΕΑ

To νέο Mazda RX-8 που θα λανσαριστεί σε περίπου τρία χρόνια θα διαθέτει και turbo έκδοση που θα αποδίδει έως 455 PS, σύμφωνα με το motoring.com.au.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Το νέο RX-8/RX-7 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2017 μιας και τότε συμπληρώνεται η 50η επέτειος από τον πρώτο περιστροφικό κινητήρα της Mazda που είχε τοποθετηθεί στο Cosmo Sport 110S. Και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Αυστραλία -που επικαλείται ως πηγή υψηλά ιστάμενο στέλεχος στην Mazda- την ατμοσφαιρική έκδοση με τον περιστροφικό κινητήρα των 306 PS θα πλαισιώσει και μία καυτή υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του ίδιου μοτέρ που θα φτάνει τα 455 PS!

Ανάμεσα στις διάφορες πληροφορίες του motoring.com.au (απ’όπου προέρχεται και η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία) αναφέρεται πως το νέο RX-7/RX-8 θα βασίζεται σε βαρέως τροποποιημένη πλατφόρμα του τωρινού μοντέλου, θα υπάρχουν διάφορες SkyActiv τεχνολογίες, ακόμη γίνεται λόγος για «ανάφλεξη με λέιζερ», ενώ οι νέοι περιστροφικοί κινητήρες θα έχουν αισθητά βελτιωμένη κατανάλωση και καλύτερη ροπή από τις χαμηλές στροφές. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mazda έχει ήδη κατοχυρώσει και τις ονομασίες RX-7 και RX-9 και για την ώρα οι Ιάπωνες δεν έχουν καταλήξει αν θα συνεχίσουν με την RX-8 ή κάποια από τις δύο προαναφερθείσες.

Advertisement
Advertisement