Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Mahindra Thar – Το προσιτό Wrangler;

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Mahindra Thar – Το προσιτό Wrangler;

ΝΕΑ

Νέο Mahindra Thar – Το προσιτό Wrangler;

ΝΕΑ

H Mahindra δεν έπαψε να μας εκπλήσσει, κυριολεκτικά. Πρόσφατο παράδειγμα το νέο Thar που είναι ίδιο… με το Jeep Wrangler.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Mahindra Thar είναι το νέο σκληροτράχηλο off-road μοντέλο της και δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι πρόκειται για μια έντονη αντιγραφή του θρυλικού Jeep Wrangler.

Γιατί το λέμε αυτό;
Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, η γρίλια και τα εμπρός φωτιστικά σώματα αποτελούν συνήθως μέρος της ταυτότητας του αυτοκινήτου/μάρκας και το Thar τα έχει “δανειστεί” από το Wrangler.

Ακόμα, διακρίνουμε τις πλαστικές λεπτομέρειες στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, καθώς και τα μαύρα πλαστικά στα τόξα των τροχών.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε εδώ τι συμβαίνει με την αισθητική της Mahindra

Εκτός από τη σκληρή οροφή, διατίθεται και με μαλακή, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και να μετατραπεί σε ένα τετρακίνητο cabriolet. Όσον αφορά το εσωτερικό, η Mahindra κράτησε “σιγή ιχθύος”, αλλά τουλάχιστον αισθητικά, δεν απέχει πολύ από το Wrangler. Εκτός από τα πλαστικά που έχουν ανθρακονημάτινο look, υπάρχει μια οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, από την οποία δεν λείπουν οι βασικές επιλογές συνδεσιμότητας με smartphone.

Advertisement

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν την 4θέσια ή την 6θέσια διάταξη.

Advertisement

Από κινητήρες;
Εκεί συναντάμε τις εξής δύο επιλογές: Έναν 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 152 ίππων και 320 Nm ροπής, καθώς και έναν 2.2 diesel 132 ίππων και 300 Nm ροπής. Συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Φυσικά στον εξοπλισμό υπάρχει και ένα βασικό σύστημα τετρακίνησης.

Δυνατότητες off-road
Το νέο Mahindra Thar μπορεί να πάει εκτός δρόμου με ιδιαίτερη ευκολία χάρη στις γωνίες προσέγγισης και αποφυγής, οι οποίες είναι 41,8 μοίρες και 36,8 μοίρες αντίστοιχα. Η απόσταση από το έδαφος ορίζεται από την εταιρεία στα 226 mm και έχει τη δυνατότητα να “βουτήξει” σε νερά που η στάθμη τους φτάνει τα 650 mm.

Advertisement

Στις αρχές Οκτωβρίου, το νέο Thar θα κυκλοφορήσει στην Ινδία και σίγουρα τότε θα μπορούμε να μάθουμε τις πραγματικές του δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική: Κίνδυνος με το αντισηπτικό…

H Tesla ήρθε στην Ελλάδα και τα δίνει όλα με πολλές δόσεις – Δείτε αναλυτικά