Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo e iV με 260 χλμ. αυτονομία

Ελλάδα 12:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo e iV με 260 χλμ. αυτονομία

Mobility

Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo e iV με 260 χλμ. αυτονομία

Mobility

Η Skoda παρουσίασε στο κοινό της έκθεσης της Φρανκφούρτης το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρίας που μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ 124 χρόνια. Το Citigo e iV προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 260 χλμ.

Advertisement
Advertisement

 

Η τσέχικη εταιρία παρουσίασε και επίσημα το νέο ηλεκτρικό της μοντέλο στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το οποίο είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή του τον περασμένο Μάιο στην Bratislava της Σλοβακίας μαζί με το plug-in hybrid υβριδικό Superb iV. Με αυτά τα δύο μοντέλα η Skoda λανσάρει στο κοινό και τη νέα μάρκα “iV” η οποία θα χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα αλλά και άλλες λύσεις κινητικότητας που θα μας παρουσιάσει στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά οι αλλαγές σε σχέση με το Citigo που γνωρίζουμε είναι περιορισμένες αλλά αρκετές για να διαχωρίζουν το νέο μοντέλο της Skoda από τις μέχρι τώρα εκδόσεις του. Η νέα γρίλια σε συνδυασμό με έναν ελαφρώς ανανεωμένο εμπρός προφυλακτήρα αλλά και οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου είναι οι πρώτες διαφορές που εντοπίζει το μάτι με τα LED φώτα να ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό και τα πλαϊνά φας να έχουν μεταφερθεί στους καθρέπτες. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τα σήματα e iV αλλά και την πρίζα που έχει αντικαταστήσει την τάπα του ρεζερβουάρ.

Εσωτερικά, ανασχεδιασμένος παρουσιάζεται ο πίνακας οργάνων ενώ όλα οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με docking station για το κινητό, το Swing II ράδιο της εταιρίας αλλά και νέες online υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους επικοινωνούν απομακρυσμένα με το ηλεκτρικό Citigo. Ανάμεσα στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνεται και το σύστημα διατήρησης λωρίδας.

Advertisement

Το Skoda Citigo e iV κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 61 kW , ήτοι 83 ίππους, ενώ η ροπή ανέρχεται στα 21,4 κιλά. Η συστοιχία μπαταριών που τον τροφοδοτεί έχει χωρητικότητα 36,8 kWh και δίνει αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 260 χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Για την φόρτιση των μπαταριών έως και το 80% της χωρητικότητας τους απαιτούνται από μία έως περίπου τέσσερις ώρες ανάλογα με τον φορτιστή.

Για την επιτάχυνση η εταιρία να αναφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται παράλληλα στα 130 χλμ./ώρα.

Advertisement