Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Fiesta ST Performance

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Fiesta ST Performance

ΝΕΑ

Νέο Ford Fiesta ST Performance

ΝΕΑ

Η Ford αποκάλυψε μια νέα, περιορισμένη έκδοση του Fiesta ST, με το όνομα Performance Edition, η οποία (δυστυχώς) θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγορά της Βρετανίας σε μόλις 600 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Fiesta ST Performance Edition στοχεύει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ήδη έντονη εμπειρία οδήγησης, χάρη στο νέο πακέτο ρυθμιζόμενης ανάρτησης (Ford Performance) το οποίο διαθέτει βάσεις από ανοξείδωτο χάλυβα και ελατήρια Ford Performance Blue.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον «φορά» ζάντες 18 ιντσών 10-ακτίνων ελαφρού κράματος με αεροδυναμική σχεδίαση, οι οποίες είναι 7 κιλά ελαφρύτερες από το κανονικό σετ τροχών. Οι νέες ζάντες είναι βαμμένες με τριπλής στρώσης χρώμα «Magnetite».

Η Ford θα παράγει τη νέα έκδοση Performance του Fiesta ST μόνο με το τρίθυρο αμάξωμα και με το πολύ εντυπωσιακό χρώμα Deep Orange. Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος (ο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρος 1.500 κ.εκ. EcoBoost με 200 ίππους) με 0-100 στα 6.5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 232 χλμ.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα ανάρτηση έχει δοκιμαστεί στο Nurburgring από τους μηχανικούς της Ford Performance, και έχει μειωμένο ύψος διαδρομής κατά 15 χιλιοστά μπροστά και κατά 10 χιλιοστά πίσω. Ο οδηγός μπορεί να δημιουργήσει το δικό του set up, καθώς η ανάρτηση προσφέρει 12 ρυθμίσεις σκληρότητας και 16 επαναφοράς.

Το νέο Fiesta ST Performance Edition έχει το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού των ST με προβολείς LED, σύστημα ήχου B&O, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Quaife, launch control και shift light.

Advertisement

Επίσημη τιμή για το Fiesta ST Performance Edition δεν έχει ανακοινωθεί ενώ οι πωλήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου.