Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Dacia Duster: Η γυναίκα του Καίσαρα…

Ελλάδα 8:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Dacia Duster: Η γυναίκα του Καίσαρα…

ΝΕΑ

Νέο Dacia Duster: Η γυναίκα του Καίσαρα…

ΝΕΑ

Η Dacia δια χειρός Renault εξελίσσει το νέο Dacia Duster. Ένα τίμιο SUV το οποίο στην προηγούμενη γενιά γνώρισε την εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη, αλλά και σε αγορές όπως η δική μας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όπως ήταν επόμενο, η επόμενη γενιά του Dacia Duster θα βασιστεί επάνω σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας CMF B της μαμάς Renault σε αυτή που αναμένεται να πατήσει και το επόμενο Nissan Juke.

Το βάρος έπεσε σε μια εντελώς φρέσκια σχεδίαση, που θα είναι σε θέση να προσελκύσει μεγαλύτερο σε εύρος κοινό, από μικρότερες ηλικίες. Το νέο όχημα ελεύθερου χρόνου με αυτό τον τρόπο δεν θα δείχνει πλέον «φτωχός συγγενής», μεταξύ των προτάσεων του ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος του θα φτάνει τα 4,3 m, κάτι που μεταφράζεται σε ευρύχωρο εσωτερικό. Από την Dacia διέρρευσε πως αυτή τη φορά θα διατεθούν και 7θέσιες εκδόσεις (Long), το μήκος των οποίων θα αγγίζει τα 4,5 m.

Οι κινητήρες θα παραμείνουν ίδιοι και στη νέα γενιά, με προεξάρχοντα τον 1,2 λίτρων TCe βενζίνης με ισχύ 125 ίππους. Στο κομμάτι των diesel, την δύσκολη δουλειά θα αναλάβει και πάλι ο επιτυχημένος 1,5 λίτρων dCi των 110 ίππων. Κλείνοντας, να προσθέσουμε πως θα διατίθενται όπως και τώρα τετρακίνητες εκδόσεις, με την τεχνολογία που ήδη γνωρίζουμε από το σημερινό μοντέλο.