Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Citroen C5 Aircross Hybrid με κατανάλωση μόνο 1,4 lt./100 km

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Citroen C5 Aircross Hybrid με κατανάλωση μόνο 1,4 lt./100 km

ΝΕΑ

Νέο Citroen C5 Aircross Hybrid με κατανάλωση μόνο 1,4 lt./100 km

ΝΕΑ

H Citroen εμπλουτίζει την γκάμα της με υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το νέο C5 με υβριδικό σύνολο και υποδοχή για πρίζα.

Advertisement
Advertisement

To νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid αποκαλύφθηκε επίσημα σε ειδική εκδήλωση, στις Βρυξέλλες, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και 55 χιλιόμετρα ηλεκτρικά. Αναλυτικότερα, το γαλλικό SUV εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο plug-in hybrid 225 e-EAT8, το οποίο αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα PureTech 180 και ένα ηλεκτρομοτέρ 110 ίππων.

Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 225 ίππους και το σύνολο της ροπής (320 Nm) μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, οι εκπομπές ρύπων είναι 32 g/km CO2 και η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,4 lt./100 km.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen C5 Aircross είναι γνωστό για την άνεση που παρέχει στους επιβάτες, χάρη στην ανάρτηση Progressice Hydraulic Cushions, στα Advanced Comfort καθίσματα, καθώς και στην πληθώρα συστημάτων τεχνολογιών που εξοπλίζεται. Μάλιστα, διαθέτει και τεράστιο χώρο αποσκευών που στα 600 λίτρα.

Η plug-in υβριδική έκδοση του C5 Aircross διαθέτει 4 προγράμματα:

Advertisement

Versatility: Χρησιμοποιεί όσο τον δυνατόν περισσότερο τον ηλεκτροκινητήρα, καταναλώνοντας τα 55 χιλιόμετρα που προσφέρει αποκλειστικά με την μπαταρία, ωστόσο ο θερμικός κινητήρας είναι στο πλευρό της… μπαταρίας για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Silent On Board: Απολαμβάνεις τη διαδρομή σου με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

High-End Driving Experience: Το υβριδικό σύνολο των 225 ίππων συνδυάζεται με τον ιδανικότερο τρόπο, παρέχοντας τις καλύτερες επιδόσεις στο μεγάλο SUV.

Intuitive: Ένα έξυπνο πρόγραμμα, το οποίο λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, αφήνοντας όλα τα τεχνικά στο… αυτοκίνητο.

Η φόρτιση μπορεί να γίνει με οικιακή πρίζα και χρειάζεται σχεδόν 7 ώρες, αλλά με ειδικούς ταχυφορτιστές ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί έως και κάτω από δύο ώρες.

Advertisement

Στη Γαλλία είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία έναντι σχεδόν 40.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζονται στο δεύτερο μισό του 2020.