Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Το νέο Audi A8 θα είναι «αυτόνομο»

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi A8 θα είναι «αυτόνομο»

AUDI

Το νέο Audi A8 θα είναι «αυτόνομο»

AUDI

Η Audi θα μας παρουσιάσει μέσα στο 2017 τη νέα γενιά του A8. Το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της γερμανικής φίρμας, θα διαθέτει τεχνολογίες αιχμής και πιο δυναμική σχεδίαση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φουζας

Οι ιθύνοντες της εταιρείας στο Ίγκολσταντ ετοιμάζουν την 4η γενιά του A8, με στόχο να μας την παρουσιάσουν επίσημα μέσα στο 2017.  Αυτή τη στιγμή, η Audi πραγματοποιεί δοκιμές με καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα, με τις πήγες μέσα από την εταιρεία να αναφέρουν ότι το τελικό μοντέλο παραγωγής θα υιοθετήσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα σχεδίαση, επηρεασμένη από το πρωτότυπο Prologue που είδαμε στην έκθεση του Λος Άντζελες το 2014.

Το νέο Αudi A8 θα βασιστεί στην πλατφόρμα MLB Evo που είδαμε στην τελευταία γενιά του Q7, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, με χρήσης υλικών αλουμινίου. Η γκάμα κινητήρων του θα περιλαμβάνει έναν νέο V6 βενζινοκινητήρα και μια βελτιωμένη εκδοχή του υπάρχοντος V8 με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων. Επίσης, θα έχει και μια υβριδική εκδοχή με δυνατότητα φόρτισης και από πρίζα (plug-in).

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνολογικό κομμάτι τώρα, η επόμενη γενιά του A8 θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της γερμανικής μάρκας που θα προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα μπορεί χωρίς την παρέμβαση οδηγού να κινεί το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως 100 km/h.