Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Audi A6L κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi A6L κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα

ΝΕΑ

Το νέο Audi A6L κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα

ΝΕΑ

Την Έκθεση Αυτοκινήτου της πόλης Guangzhou της Κίνας επέλεξε η Audi για να παρουσιάσει τη νέα έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο της νέας γενιάς του μεγάλου σεντάν A6. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα προσφέρεται μόνο εκεί, σε αντίθεση με το «κανονικό» Audi A6 που διατίθεται στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στην Ευρώπη.

Ειδικά τώρα για το νέο A6L, αυτό υιοθετεί ένα μακρύτερο κατά 100 χλστ. μεταξόνιο που εκτείνεται πλέον στα 3.024 χλστ., έναντι 2.924 χλστ. στις υπόλοιπες εκδόσεις του Audi A6. Με τον τρόπο ο χώρος για τους πίσω επιβάτες στο εσωτερικό μεγιστοποιείται και τονίζεται η παρεχόμενη άνεση.

Στο πεδίο των κινητήρων, η Audi θα προσφέρει το νέο A6L στην Κίνα με δύο εκδόσεις του 2λιτρου TFSI κινητήρα βενζίνης της εταιρείας, μια με 190 και μια με 224 ίππους. Αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και μια υβριδική έκδοση, που θα φέρει τα διακριτικά «E-Tron».

Advertisement
Advertisement

Audi A6L (2)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγορά της Κίνας οι εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο των πολυτελών μοντέλων είναι μια κοινή πρακτική. Μόνο η Audi διαθέτει στις επιλογές της L (από το Long) έκδοση και του A8, αλλά και του SUV Q5.

Άλλωστε, το νέο Audi A6L θα έχει ως ανταγωνιστές του τις αντίστοιχες εκδόσεις της BMW Σειρά 5 και της Mercedes E-Class, οι οποίες κατασκευάζονται επίσης αποκλειστικά στην Κίνα και προορίζονται μόνο για την τεράστια ασιατική αυτή αγορά.

Advertisement

Audi A6L (3)