Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi A6 Avant με περισσότερη πρακτικότητα (vid)

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Audi A6 Avant με περισσότερη πρακτικότητα (vid)

ΝΕΑ

Νέο Audi A6 Avant με περισσότερη πρακτικότητα (vid)

ΝΕΑ

Από τη γκάμα του πρόσφατα παρουσιασμένου A6 5ης γενιάς δεν θα μπορούσε να λείπει και η στέισον έκδοσή του και έτσι, η Audi αποκάλυψε επίσημα σήμερα το πιο πρακτικό νέο μεγάλο της στέισον. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Audi A6 Avant ακολουθεί κατά γράμμα την ολική αναβάθμιση που συνέβη και με τη σεντάν έκδοση του μοντέλου, διαθέτοντας αισθητικά ένα πιο μυώδες και δυναμικό αμάξωμα σε σχέση με το προηγούμενο A6 Avant.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα αποτελεί το τμήμα του αμαξώματος από την μεσαία κολώνα και πίσω, εκεί όπου η οροφή έχει τραβηχτεί περισσότερο προς τα πίσω, ώστε στη συνέχεια να «πέσει» πιο ομαλά για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος έξτρα όγκος για το πορτ-μπαγκάζ. Η σχεδίαση των LED πίσω φώτων έρχεται από το σεντάν μοντέλο, όπως και η ασημί οριζόντια λωρίδα που τα τέμνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την αλλαγμένη σχεδίαση του πίσω τμήματος του Avant, η Audi υπόσχεται ίδιο χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (cd: 0,27) με αυτόν του σεντάν.

Advertisement
Advertisement

Audi A6 Avant

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ συναντούμε το ίδιο εντυπωσιακό hi-tech ταμπλό με αυτό του A6 sedan, στο οποίο ξεχωρίζουν ο πλήρως ψηφιακός, 12,3 ιντσών πίνακας οργάνων, η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και η τρίτη οθόνη 8,6 ιντσών για τον κλιματισμό ακριβώς από κάτω του.

Audi A6 Avant

Advertisement

Φυσικά, η Audi εφοδιάζει το νέο μοντέλο με τα πιο προηγμένα συστήματα και τεχνολογίες ασφαλείας, που παίρνουν δεδομένα έως και από 5 διαφορετικά ραντάρ, 5 κάμερες, 12 σένσορες και 1 laser scanner.

Στο πεδίο της πρακτικότητας, εκεί το νέο Α6 Avant έρχεται με πορτ-μπαγκάζ χωρητικότητας 565 λίτρων, ένα νούμερο αυξημένο κατά 35 λίτρα σε σχέση με αυτό του σεντάν. Με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, η χωρητικότητα αυτή αυξάνεται στα 1.680 λτ.

Advertisement

Οι κινητήρες έρχονται από το σεντάν μοντέλο και θα είναι αρχικά τουλάχιστον, ο 3λιτρος TFSI V6 των 340 ίππων ισχύος και 500 Nm ροπής, αλλά και ο 3λιτρος TDI V6 των 286 ίππων και 620 Nm ροπής. Και τα δύο μοτέρ θα συνδυαστούν με ηλεκτρικό 48-Volt σύστημα, για μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων τους.

Audi A6 Avant

Η Audi θα προσφέρει το νέο A6 Avant με 4 διαφορετικές αναρτήσεις («απλή», sport, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη, αερανάρτηση), ενώ θα υπάρξει προαιρετικά και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Βελτιωμένο και πιο σπορ είναι και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement