Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi A3 Sportback g-tron με πιο ισχυρό μοτέρ φυσικού αερίου

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Audi A3 Sportback g-tron με πιο ισχυρό μοτέρ φυσικού αερίου

ΝΕΑ

Νέο Audi A3 Sportback g-tron με πιο ισχυρό μοτέρ φυσικού αερίου

ΝΕΑ

H Audi παρουσιάζει την αναβαθμισμένη γενιά του A3 Sportback g-tron με φυσικό αέριο, το οποίο διαθέτει πιο ισχυρό κινητήρα, αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το αναβαθμισμένο Audi A3 Sportback g-tron αποκτά λοιπόν τον νεότερο 1.5 TFSI κινητήρα βενζίνης των 131 ίππων ισχύος του VW Group, ο οποίος ύστερα από επεμβάσεις στην κυλινδροκεφαλή, το turbo, τον ψεκασμό και τον καταλύτη, είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και το φυσικό αέριο. Ο κινητήρας αυτός έρχεται ισχυρότερους κατά 21 ίππους σε σχέση με τον προηγούμενο 1.4 TFSI που έφερε το g-tron.

Επιπλέον αυτών, το νέο A3 με φυσικό αέριο αποκτά για πρώτη φορά και ένα τρίτο ρεζερβουάρ φυσικού αερίου, εκτός από τα 2 που διέθετε πριν, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του στα 400 χιλιόμετρα με βάση το νεότερο κύκλο μέτρησης WLTP. Η συνολική χωρητικότητα των 3 πλέον δεξαμενών CNG είναι 18 κιλά, από 14 στο προηγούμενο e-tron. Από την άλλη πλευρά το ρεζερβουάρ βενζίνης έχει μικρύνει και πλέον βρίσκεται μόνο στα 9 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση φυσικού αερίου, η Audi ανακοινώνει μια μέση τιμή από 3,5 κιλά/100 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι με βάση τη σημερινή τιμή του φυσικού αερίου στη χώρα μας (0,89 ευρώ/κιλό) το κόστος ανά 100 km είναι μόνο 3,1 ευρώ/100 χιλιόμετρα.

Το νέο Audi A3 Sportback g-tron είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Τονίζουμε ότι το νέο μοντέλο συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το κόστος στη Γερμανία ξεκινά από τα 30.600 ευρώ.