Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Κινεζική NIO

Ελλάδα 23:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Κινεζική NIO

ΝΕΑ

Νέο αυτόνομο ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Κινεζική NIO

ΝΕΑ

Η κινέζικη εταιρία NIO σχεδιάζει να παρουσιάσει μια νέα παραλλαγή του πρωτότυπου Eve στην έκθεση αυτοκινήτου Auto China 2018.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία αποφεύγει να δώσει πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο όμως όλα δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό αποτελεί μια εξέλιξη του πρωτότυπου Eve που είχε παρουσιάσει πέρσι και με το οποίο υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες.

NIO-Eve-1876543567harpi530

Το Eve είχε παρουσιαστεί ως μια πρόταση για το μέλλον των μεταφορών ενώ μεταξύ άλλων ήταν εφοδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη με δυνατότητα καταγραφής και επεξεργασίας των συνηθειών των επιβατών προκειμένου να διαμορφώσει τις παρεχόμενες πληροφορίες προς αυτούς ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η διαμόρφωση του χώρο επιβατών με δυνατότητα φιλοξενίας 6 ατόμων σε ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο και λειτουργικό περιβάλλον που είχε σαν βασικό στόχο την άνετη και ευχάριστη μετακίνηση. Και βέβαια το πρωτότυπο Eve συνοδευόταν και από ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία σε ότι αφορά τις δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης αλλά και επικοινωνίας με τα υπόλοιπα οχήματα.

Παράλληλα με την νέα παραλλαγή του Eve η NIO αναμένεται να παρουσιάσει στην έκθεση Auto China και το crossover ES8 καθώς και το hypercar EP9 που συζητήθηκε για την εξαιρετική επίδοση των 6:45.9 που σημείωσε στο Nurburgring.

nio_ep9_038765432harpi640

Advertisement

Όσο για το ES8 πρόκειται για ένα πολυτελές crossover με αλουμινένιο αμάξωμα που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο. Θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 650 ίππων και μπαταρίες 70 kWh ενώ θα επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4.4’’ και θα έχει ευτονομία 355 χιλιομέτρων.

nio_es8_038765432harpi640

Advertisement