Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες για το Kuga

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέοι κινητήρες για το Kuga

ΝΕΑ

Νέοι κινητήρες για το Kuga

ΝΕΑ

Αποφασισμένη να ενισχύσει την ήδη πετυχημένη εμπορικά πορεία του compact SUV της είναι η Ford, εφοδιάζοντάς το με νέους κινητήρες. Ο 2λιτρος TDCi εξοπλίζει το 83% των Kuga που πωλήθηκαν το πρώτο εννιάμηνο του 2014 στις 20 σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης. Τώρα η Ford λανσάρει την έκδοση με τα 180 PS και 40,8 kgm ροπής, η οποία αντικαθιστά τον κινητήρα με τα 163 PS και τα 34,7 kgm (διαθέσιμο με μηχανικό ή PowerShift κιβώτιο και κίνηση σε όλους τους τροχούς).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Άλλος θα είναι βέβαια ο πιο δημοφιλής κινητήρας στην ελληνική αγορά, λόγω του ιδιαίτερου φορολογικού καθεστώτος: ο 1.5 EcoBoost με 150 και 182 PS, αντικαθιστώντας τον 1.6 EcoBoost. Στην πρώτη έκδοση ισχύος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ στη δεύτερη με αυτόματο σύστημα μετάδοσης και 4×4. Ο πιο «πράσινος» κινητήρας στο Ford Kuga είναι ο 2.0 TDCi στην έκδοση με 120 PS, που εκπέμπει στο περιβάλλον 122 g/km (αποκλειστικά με το 4×2 μοντέλο).

Παράλληλα με τις αλλαγές στα μηχανικά μέρη, η Ford αναβαθμίζει τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας του SUV της. Η νέα γενιά του συστήματος infotainment SYNC φέρει τεχνολογία AppLink, επιτρέποντας στον οδηγό να ενεργοποιεί τις εφαρμογές μέσω φωνητικών εντολών. Το ρυθμιζόμενο αυτόματα Cruise Control συνεργάζεται με το σύστημα Forward Alert, που προειδοποιεί τον οδηγό αν πλησιάζει πολύ το προπορευόμενο όχημα. Στάνταρ είναι το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, ενώ στον κατάλογο με τα προαιρετικά συστήματα περιλαμβάνονται η αυτόματα ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών, το Active City Stop που ασκεί πέδηση για αποφυγή μικροσυγκρούσεων κ.α.

Advertisement
Advertisement