Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες πινακίδες κυκλοφορίας matrix στη λεωφόρο Κηφισίας

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες πινακίδες κυκλοφορίας matrix στη λεωφόρο Κηφισίας

ΝΕΑ

Νέες πινακίδες κυκλοφορίας matrix στη λεωφόρο Κηφισίας

ΝΕΑ

Πιο ευανάγνωστες και φιλικές στο περιβάλλον έως 60% είναι οι νέες πινακίδες σήμανσης που τοποθέτησε την περασμένη εβδομάδα η Περιφέρεια Αττικής. Συνολικά θα μπουν 8 σε μεγάλους δρόμους της Αττική.

Advertisement
Advertisement

Η οδήγηση μπορεί να φαντάζει εύκολη υπόθεση αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο. Η συνήθεια είναι αυτή που δίνουν την αίσθηση σε όποιον βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, ότι όλα κυλούν… ομαλά, όμως καθημερινά δεκάδες κίνδυνοι καραδοκούν.

Εκατοντάδες είναι άλλωστε και τα ατυχήματα που συμβαίνουν κυρίως στις μεγάλες πόλεις, που οφείλονται κυρίως στην απροσεξία, στα νεύρα, στα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου που δεν συντηρούμε κ.ά.

Η απόσπαση προσοχής παίζει και αυτή το ρόλο της και ιδίως σε μία πόλη όπως η Αθήνα όπου αμέτρητες πληροφορίες καταφθάνουν συνεχώς στον οδηγό. Οι διαφημιστικές πινακίδες, οι ενημερωτικές πινακίδες κυκλοφορίας, ακόμα και ο… φωτισμός που έχουν αυτές μας αποσπούν πολλές φορές την προσοχή και χάνουμε για κάποια δευτερόλεπτα την επαφή με το δρόμο.

Τις άλλαξαν μετά από 21 χρόνια

Advertisement
Advertisement

Για να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των οδηγών, η Περιφέρεια Αττικής χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και σύγχρονες υποδομές στο οδικό δίκτυο και σε δρόμους με έντονο κυκλοφοριακό. Ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς με το… καλημέρα φαίνεται πως δίνει προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια εκσυγχρονίζοντας το σύστημα πληροφόρησης των οδηγών.

Ήδη ξεκίνησε το έργο αντικαταστάσεις των παλαιών ηλεκτρονικών πινακίδων με μεταβλητών μηνυμάτων που είχαν τοποθετηθεί πριν από 21 χρόνια και συγκεκριμένα το 2003. Οι σύγχρονες πινακίδες matrix της Περιφέρειας Αττικής όχι απλά είναι πιο ευανάγνωστες αλλά καταναλώνουν και 60% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις συμβατικές. Επιπλέον έχουν περισσότερες δυνατότητες και αναβαθμίζουν σημαντικά την πληροφόρηση των οδηγών, τόσο για τους χρόνους διαδρομής, όσο και για τα έκτακτα συμβάντα.

Η πρώτη πινακίδα τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη λεωφόρο Κηφισίας στο  ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Ψυχικού. Τις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθούν ακόμα επτά  πινακίδες  μεταβλητών μηνυμάτων οι οποίες θα τοποθετηθούν στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες πινακίδες ενημερώνονται όλο το εικοσιτετράωρο από το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής και αποτελούν βασικό εργαλείο για την διαχείριση της κυκλοφορία.