Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες Mercedes-AMG GLE 63 S και GLS 63 με 612 PS

Ελλάδα 20:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες Mercedes-AMG GLE 63 S και GLS 63 με 612 PS

ΝΕΑ

Νέες Mercedes-AMG GLE 63 S και GLS 63 με 612 PS

ΝΕΑ

Τα δύο επιβλητικά SUV, Mercedes-AMG GLE 63 S και GLS, κοσμούν το περίπτερο της γερμανικής φίρμας στο αμερικάνικο σαλόνι.

Advertisement
Advertisement

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα υψηλών επιδόσεων SUV έχουν το δικό τους κοινό και τη δική τους κατηγορία. Γι’ αυτό και η Mercedes δεν μένει πίσω σε αυτό, παρουσιάζοντας ακόμα δύο SUV με ισχυρά μοτέρ κάτω από το καπό τους. Λόγος γίνεται για τα Mercedes GLE 63 S και GLS 63 που βρίσκονται στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles (22 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου).

Η AMG ανέλαβε τις νέες GLE και GLS, ενισχύοντας τον σπορ τους χαρακτήρα. Πώς γίνεται αυτό; Ξεκινώντας, τοποθέτησαν τον δυνατό twin-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 612 ίππους και 700 Nm ροπής, και στα δύο SUV. Επιπλέον 22 ίπποι προέρχονται από τον μικρό ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζεται με τον θερμικό κινητήρα. Παράλληλα, τα σπορ SUV μοιράζονται την ίδια αερανάρτηση, το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης. Το τελευταίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το 100% της ροπής του μοτέρ στον πίσω άξονα ή να κάνει ίση κατανομή της δύναμης στους εμπρός και τους πίσω τροχούς. Αν θέλετε να επιλέξετε το πιο γρήγορο SUV από τα δύο, τότε φυσικά θα καταλήγατε στην πιο ελαφριά GLE 63 S, η οποία χρειάζεται 3,7 sec για να φτάσει τα 96 χλμ./ώρα από στάση.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, τα δύο μοντέλα φέρουν μια πιο επιθετική εμφάνιση, χάρη στην επιβλητική γρίλια στο εμπρός μέρος και τους νέους προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος, οι τέσσερεις απολήξεις μαρτυρούν την… αγριάδα που “κουβαλάνε” τα δύο SUV. Ακόμα, η GLE πατάει επάνω σε 21 ιντσών τροχούς, ενώ η GLS σε 23 ιντσών. Τα δύο μοντέλα βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας και διατίθεται ένας μεγάλος κατάλογος προαιρετικού εξοπλισμού. Τόσο η Mercedes GLE 63 S όσο και η GLS 63 θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία μέσα στο 2020.

Advertisement

 

Advertisement