Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Το παγκόσμιο best seller στην καλύτερη στιγμή του

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Toyota Corolla: Το παγκόσμιο best seller στην καλύτερη στιγμή του

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Το παγκόσμιο best seller στην καλύτερη στιγμή του

ΝΕΑ

Η Τoyota Corolla κατάφερε μέσα σε πεντέμισι δεκαετίες να δημιουργήσει τον δικό της μύθο στην παγκόσμια αυτοκίνηση και να γίνει συνώνυμο της ιαπωνικής αξιοπιστίας, της αξεπέραστης ποιότητας και της τεχνολογικής υπεροχής. Και σ’ αυτή τη νέα γενιά της είναι πλέον η πιο ώριμη και η πιο εξελιγμένη από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Όταν πριν από 55 ολόκληρα χρόνια ξεκινούσε δειλά στην Ιαπωνία η πορεία ενός αυτοκινήτου με το όνομα Corolla κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι όλο αυτό θα εξελισσόταν σε ένα παγκόσμιο success story, με ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν η Toyota υποστήριξε με πάθος και όλη την τεχνολογική της μαεστρία την Corolla, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο best seller, με πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις και μία φήμη κορυφαίας αξιοπιστίας και μοναδικής ποιότητας που την ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Η 12η γενιά της που βρίσκεται πλέον στην παραγωγή φέρει όλα τα βασικά συστατικά της Corolla στην πλήρη κορύφωσή τους. Mε ιδιαίτερα εξελιγμένες τεχνολογίες όπως για παράδειγμα το Self Charging υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς, με μία πληθώρα εκδόσεων σε αμαξώματα και κινητήρες και με ένα πολύ σύγχρονο πακέτο ψηφιακών τεχνολογιών για την ασφάλεια και την διασύνδεση, η νέα Corolla είναι στην καλύτερη φόρμα της ιστορίας της και ένα αυτοκίνητο που διατηρεί την ηγετική του παρουσία στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταίας γενιάς Corolla βασίζεται πάνω σε μία πολύ σύγχρονη πλατφόρμα, την TNGA GA-C, η οποία εξασφαλίζει 60% μεγαλύτερη ακαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι πως πέρα από το ότι είναι ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα της κατηγορίας της σε ενδεχόμενο σύγκρουσης, είναι πλέον και ένα fun to drive όχημα, ένα αυτοκίνητο δηλαδή που εξιτάρει τον οδηγό του και του παρέχει ευχάριστες οδηγικές εμπειρίες.

Η αισθητική ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Toyota, με την Corolla να έχει ένα πολύ εντυπωσιακό και δυναμικό αμάξωμα, με έντονα τα σπορτίφ στοιχεία (ιδίως στην hatchback έκδοση). Η χαρακτηριστική μάσκα με τους πολύ εντυπωσιακούς προβολείς τονίζουν τον σύγχρονο χαρακτήρα της, ενώ και ο αεροδυναμικός συντελεστής στο 0,30 εξασφαλίζει κορυφαία οικονομία αλλά και μειωμένο θόρυβο στην καμπίνα των επιβατών στα μεγάλα ταξίδια.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακό και σύγχρονο είναι και το εσωτερικό, με τα αναβαθμισμένα υλικά και έναν πολύ διακριτικό διάκοσμο να δημιουργούν ένα σύγχρονο περιβάλλον που ξεχωρίζει για την ποιότητά του και την κορυφαία αίσθηση premium κατασκευής. Αυτό τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα πλούσια στοιχεία του εξοπλισμού με έντονο το ψηφιακό προφίλ, όπως για παράδειγμα ο 3D ψηφιακός πίνακας οργάνων, το Head Up Display με τις ευμεγέθεις ενδείξεις, την κάμερα οπισθοπορείας, και το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων με την υψηλής ανάλυσης οθόνη των 8,0 ιντσών, το οποίο έχει πολλές δυνατότητες διασύνδεσης και ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών και ψηφιακών παροχών.

Ιδιαίτερα πληθωρικό είναι και το πακέτο συστημάτων για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού. Η “ομπρέλα” τεχνολογιών Toyota Safete Sense, η οποία περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, είναι σημαντικά αναβαθμισμένη στη νέα Corolla. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα εξελιγμένο Σύστημα Αποφυγής της Πρόσκρουσης (Pre-Collision), Adaptive Cruise Control, Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (LDA), Αναγνώριση Πινακίδων (RSA), Αυτόματη Ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας στα Φώτα (AHB), Σύστημα Υποβοήθησης Τυφλού Σημείου (BSM) με Rear Cross Traffic Alert.

Advertisement

Στα μηχανικά μέρη, και συγκεκριμένα στους κινητήρες, τα φώτα επικεντρώνονται πάνω στο υβριδικό σύστημα της Toyota, το οποίο πλέον βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του, και έχει φθάσει σε εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης, οικονομίας αλλά και αξιοπιστίας. Το υβριδικό αυτό σύστημα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων και συνδυαστική ισχύ μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα στους 122 ίππους και 142 Nm, με την κατανάλωση να βρίσκεται στα μόλις 3,3 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 στα 76 gr/km. Και η δεύτερη με τον κινητήρα των 2,0 λίτρων έχει συνδυαστική ισχύ 180 ίππων και ροπή 190 Nm, με τη μέση κατανάλωση να φθάνει στα 3,7 lt/100 km και τις εκπομπές CO2 να είναι μόλις 85 gr/km.

Και στις δύο περιπτώσεις το νέο υβριδικό σύστημα είναι πιο συμπαγές σε διαστάσεις και πιο ελαφρύ, και συνοδεύεται από μία νέας γενιάς και υψηλότερης απόδοσης μπαταρία NiMΗ. Υπάρχει επίσης το αυτόματο κιβώτιο e-CVT στην πιο εξελιγμένη του μορφή, παρέχοντας την δυνατότητα στο σύστημα να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως και στο 40% μίας τυπικής αστικής διαδρομής. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι για την μπαταρία η Toyota παρέχει έως 11 χρόνια εγγύηση καθώς και την 6ετή πλήρη εγγύηση που απολαμβάνει κάθε μοντέλο της για τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου.

Εκτός από τις υβριδικές λύσεις, υπάρχουν δύο ακόμα επιλογές σε ό,τι αφορά τους κινητήρες της νέας Corolla. Η πρώτη από αυτές αφορά τον ιδιαίτερα εξελιγμένο turbo τετρακύλινδρο των 1,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 114 ίππους και μέγιστη ροπή 185 Nm. Πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα σύνολα σε αυτήν την κατηγορία, με Dual VVT-iW σύστημα για τις βαλβίδες, ειδική επίστρωση στους κυλίνδρους για μείωση των τριβών και βελτίωση της απόδοσης, ενώ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο CVT ή ένα μηχανικό 6τάχυτο με τεχνολογία iMT. H μέση κατανάλωση είναι 5,2 lt/100 km ενώ οι εκπομπές CO2 με βάση το πρότυπο WLTP είναι 138 gr/km. Tέλος, στην έκδοση sedan, προσφέρεται και η επιλογή του κινητήρα των 1,5 λίτρων με απόδοση 125 ίππων, μέση κατανάλωση 5,7 lt/100 km και εκπομπές CO2 129 gr/km.

Advertisement

Πέρα από την πληθώρα επιλογών σε κινητήρες και τεχνολογίες, η Toyota προσφέρει τη νέα Corolla και σε τρεις διαφορετικούς τύπους αμαξωμάτων, δημιουργώντας έτσι την πιο πλήρη γκάμα σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Πέρα από την κλασική hatchback, διατίθεται επίσης η sedan και η station wagon με την ονομασία Touring Sports. Kαι οι δύο αυτές εκδόσεις εστιάζουν σε ένα πιο οικογενειακό κοινό, με ανάγκες για μεγαλύτερους χώρους και πιο πρακτικές λύσεις. Η κύρια διαφοροποίηση, πέρα από την αλλαγή στις διαστάσεις, εντοπίζεται στον χώρο αποσκευών, με το Sedan να φθάνει τα 471 λίτρα και το Touring Sports τα 596. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έκδοση Touring Sports διατίθεται με τις δύο υβριδικές κινητήριες μονάδες, ενώ η Sedan προσφέρεται με το υβριδικό σύστημα του κινητήρα των 1,8 λίτρων ή με τον κινητήρα βενζίνης των 1,5 λίτρων. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων εξοπλισμού έτσι ώστε ο κάθε αγοραστής να βρει την Corolla που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Toyota Corolla καταφέρνει και σε αυτή τη γενιά της όχι μόνο να συντηρεί τον μύθο του best seller αλλά και να τον εξελίσσει ακόμα περισσότερο, όντας ένα αυτοκίνητο που έχει φθάσει στην απόλυτη ωριμότητά του και στην κορύφωση της τεχνολογικής του υπεροχής. Διαθέτοντας την πιο πλούσια γκάμα εκδόσεων στην κατηγορία του και διατηρώντας τα στοιχεία που το έκαναν πάντα να ξεχωρίζει, η νέα Corolla διακρίνεται και για την αναβαθμισμένη οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει. Ένα αυτοκίνητο σημείο-αναφοράς της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που δεν αρκείται στις δάφνες πέντε και πλέον δεκαετιών, αλλά διαρκώς εξελίσσεται ώστε να παραμένει διαρκώς η ηγετική παρουσία στην κατηγορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Corolla Hybrid: Η κορύφωση της υβριδικής τεχνολογίας
Συγκριτικό: Hyundai i30 1.0T 48V Hybrid 7-DCT – Toyota Corolla Hybrid
Toyota Corolla Cross: Η Corolla γίνεται SUV