Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Τα σημεία υπεροχής

Ελλάδα 4:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Toyota Corolla: Τα σημεία υπεροχής

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla: Τα σημεία υπεροχής

ΝΕΑ

Η 12η  γενιά της Toyota Corolla, έρχεται αλλαγμένη και βελτιωμένη σε όλα τα επίπεδα φιλοδοξώντας να συνεχίσει την κορυφαία σε πωλήσεις πορεία των προκατόχων της.

Advertisement
Advertisement

 

Ανανεωμένη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις νέες επιθυμίες των αγοραστών μίας νέας εποχής, η νέα Toyota Corolla, πωλείται στη χώρα μας σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος: 5θυρο hatchback, το κλασσικό Sedan και το station Corolla Touring Sports. Στo hatchback αμάξωμα η Corolla κινείται με μοτέρ turbo βενζίνης 1.2 lt.-116 ίππων (με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο CVT κιβώτιο), αλλά και με δύο υβριδικά σύνολα, ένα με μοτέρ βενζίνης 1.8 lt. και ηλεκτροκινητήρα (122 ίπποι) και ένα με μοτέρ βενζίνης 2.0 lt. και ηλεκτροκινητήρα (178 ίπποι). Στο station wagon διαθέσιμες είναι μόνο οι υβριδικές επιλογές. Στην περίπτωση της sedan εκδόσεις διαθέσιμος είναι o 1.600άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 132 ίππων (με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο CVT κιβώτιο), αλλά και η υβριδική έκδοση με τον 1.800άρη κινητήρα βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota έχει δημιουργήσει 5 κύριες εκδόσεις εξοπλισμού για το 5θυρο μοντέλο (Live, Eco, Active, Active Plus και Style), ενώ διαθέσιμες είναι και οι εκδόσεις Black Edition και Sport (μόνο με το 2λιτρο υβριδικό σύνολο). Στην Touring Sports υπάρχουν οι εκδόσεις Live, Active και Lounge, ενώ στη σεντάν οι Live, Active, Style και Lounge. Η αρχική έκδοση Live περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ESP, 7 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, aircondition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, αυτόματη λειτουργία προβολέων, cruise control με χειριστήρια στο τιμόνι, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε ανηφόρα, Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας με Έλεγχο Διεύθυνσης, Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας, Ειδοποίηση μειωμένης προσοχής οδηγού και άλλα.

Το μοντέλο αυτό είναι η πρώτη Corolla η οποία δημιουργήθηκε πάνω στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA). Η νέα αυτή βάση δημιουργήθηκε, όχι μόνο για βάλει το μοντέλο στην υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία αλλά και για τα εκμεταλλευτεί όλα τα παραπάνω και να σας προσφέρει, μία ιδιαίτερη και περισσότερο sportive οδική συμπεριφορά. Αυτό μπορείτε να το αντιληφθείτε από τη στιγμή, που θα καθίσετε πίσω από το τιμόνι. Sportive χαρακτηριστικά και ευστάθεια που προσφέρουν μια αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία.

Advertisement

Η πλατφόρμα TNGA προσφέρει στην Corolla Hybrid χαμηλό κέντρο βάρους που μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος, και βελτιώνει τον έλεγχο στις στροφές. Το άκαμπτο αμάξωμα συμβάλλει στην αναβάθμιση της οδηγικής άνεσης, ενώ η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων απορροφά πιο αποτελεσματικά τους κραδασμούς από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος προς όφελος της ποιότητας κύλισης.

Corolla Hatchback

Advertisement

Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος στο νέο Corolla είναι η τολμηρή και δυναμική του σχεδίαση, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή με την επιλογή διχρωμίας. Το χαμηλό καπό χαρίζει ένα κομψό προφίλ, το οποίο αναδεικνύεται από τις σπορ ζάντες αλουμινίου 18”. Οι εμπρός και πίσω όψεις αποκαλύπτουν τη δύναμη και τη στιβαρότητα του αυτοκινήτου, που ενισχύονται με μία φαρδιά, σπορ μάσκα και κομψά φωτιστικά σώματα LED.

Advertisement

Η καμπίνα της έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεσή σας. Σπορ καθίσματα, με επένδυση δέρματος, Alcantara και καπιτονέ υφάσματος (διαθέσιμα στις εκδόσεις Sport και Lounge), σας παρέχουν εξαιρετική στήριξη και εξασφαλίζουν άνεση στα μακρινά ταξίδια. Επιπλέον στο εσωτερικό του νέου Corolla συνδυάζονται αρμονικά, υψηλής ποιότητας υλικά και προσεγμένη σχεδίαση. Ο φωτισμός έχει τον δικό του ρόλο στην άνεση με μία μοντέρνα μπλε απόχρωση που αποπνέει μία διάχυτη σπορ αίσθηση.

Toyota Corolla Hatchback

Κινητήρες – Βενζίνης 1,2Τ/ Hybrid 1,8λτ./ Hybrid 2,0λτ
Κατανάλωση (Μικτός κύκλος) – Από 3,3λτ/100χλμ.
Εκπομπές CO2 – Από 76γρ./χλμ.
Τιμή – Από 17.600€

Toyota Corolla Sedan

Διαθέτοντας για πρώτη φορά υβριδική τεχνολογία, το Corolla Sedan προσφέρει μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία χάρη στον πρωτοποριακό self-charging υβριδικό κινητήρα του. Με μια εντελώς νέα σχεδιαστική και μηχανολογική προσέγγιση, το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο τα έχει όλα: Δυναμική σχεδίαση, νέο ποιοτικό εσωτερικό, ευφυή τεχνολογία και αναβαθμισμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Corolla Sedan

Κινητήρες – Βενζίνης 1,6λτ / Hybrid 1,8λτ
Κατανάλωση (Μικτός κύκλος) – Από 3,4λτ/100χλμ.
Εκπομπές CO2 – Από 77γρ./χλμ.
Τιμή – Από 17.270€

Toyota Corolla Touring Sports

Χώροι για όλη την οικογένεια. Σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες σας, η Corolla Touring Sport, προτάσσει την άνεση και την πρακτικότητα.Χάρη στη μελετημένη σχεδίαση του χώρου αποσκευών, μπορείτε εύκολα να πάρετε τα πάντα μαζί σας.

Το δάπεδο χώρου αποσκευών είναι δύο όψεων, με μοκέτα στη μία πλευρά και φινίρισμα ρητίνης στην άλλη, ώστε να μην ανησυχείτε, όταν μεταφέρετε φυτά, βρεγμένο σπορ εξοπλισμό ή το κατοικίδιό σας. Και αν χρειάζεστε έξτρα χώρο, μπορείτε απλά να το κατεβάσετε χαμηλότερα. Χρειάζεστε περισσότερο χώρο; Απλά τραβήξτε ένα μοχλό και ένα από τα πίσω καθίσματα, η ολόκληρη η σειρά, αναδιπλώνεται αυτόματα και χωρίς φασαρία.

Η Corolla Touring Sports σας προσφέρει το χώρο που χρειάζεστε σε κάθε περίσταση. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν άνεση εφάμιλλη των εμπρός επιβατών, χάρη στον άφθονο χώρο για τα πόδια και τη συνέχιση του διακριτικού φωτισμού. Ό,τι και αν θέλετε να μεταφέρετε, ένα ποδήλατο, τα ψώνια σας ή όλες τις αποσκευές της οικογένειας, ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά ευέλικτος για να χωράει τα πάντα, χάρη στο προσαρμοζόμενο δάπεδο, τις εύχρηστες πλαϊνές θήκες και τα πρακτικά αναδιπλούμενα καθίσματα.

Corolla Touring Sports

Κινητήρες – Hybrid 1,8λτ. / Hybrid 2,0λτ
Κατανάλωση (Μικτός κύκλος) – Από 3,3λτ/100χλμ.
Εκπομπές CO2 – Από 76γρ./χλμ.
Τιμή – Από 22.820€