Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla Cross: Mini RAV4…

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Toyota Corolla Cross: Mini RAV4…

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla Cross: Mini RAV4…

ΝΕΑ

Ότι η Toyota εργάζεται εντατικά επάνω σε ένα νέο SUV προκειμένου να το τοποθετήσει κάτω από το RAV4, δεν αποτελεί πλέον μυστικό για κανέναν. Περί τίνος πρόκειται όμως;

Advertisement
Advertisement

Πρώτον, μια διαρροή από παρουσίαση αντιπροσωπείας επιβεβαίωσε ότι ο ιαπωνικός γίγαντας εργαζόταν σε ένα νέο CUV που θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίτο τρίμηνο του 2021, με αυτά τα νέα να ακολουθούνται γρήγορα από την αποκάλυψη ότι η Toyota στην Αυστραλία είχε καταχωρήσει επίσημα το εμπορικό σήμα “Corolla Cross”.

Και με το Yaris να μετατρέπεται σε SUV (Yaris Cross), δεν χρειάζεται κόπος για να καταλάβουμε τι σχήμα θα υιοθετήσει το Corolla Cross. Τελευταία, εμφανίστηκε μια νέα σχεδιαστική απόδοση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η Corolla Cross, με τον αντίπαλο του Kia Seltos να φαίνεται αρκετά δελεαστικός ως SUV. Η εικόνα – η οποία, φυσικά, είναι ανεπίσημη και έχει “μαγειρευτεί” από τον Βραζιλιάνο σχεδιαστή Kleber Silva – συνδυάζει στοιχεία από τα Corolla και RAV4, έτσι το αποτέλεσμα είναι ένα συμπαγές όχημα ελεύθερου χρόνου. Ενώ η Toyota δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει λεπτομέρειες σε ότι αφορά στους κινητήρες, αναμένουμε το Corolla Cross να επωφεληθεί από τις επιλογές κινητήρων του hatchback, κάτι που σημαίνει μια επιλογή ενός συνόλου βενζίνης υβριδικού 1,8 λίτρων ή ενός 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων.

Η Toyota Australia δεν σχολίασε το Corolla Cross, εκτός από το να επισημάνει πως «τα μικρά SUV αποτελούν μια ολοένα αναπτυσσόμενη κατηγορία. Έχουμε το C-HR που ανταγωνίζεται αυτήν την περίοδο σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Είναι ένας τομέας που θα πρέπει να μελετήσουμε στο μέλλον και να εξετάσουμε πως θα αντιδράσει σε αυτό η αγορά της Αυστραλίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

“Ωστόσο, δεν αποκλείουμε την εμφάνιση δύο μικρών SUV από την Toyota. Υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές που κάνουν κάτι παρόμοιο και θα πρέπει να προβούμε σε ενδελεχή έρευνα αγοράς προκειμένου να διαπιστώσουμε αν είναι κάτι που θα λειτουργούσε πραγματικά ή όχι”.