Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα τεχνολογία βαφής από την Ferrari

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα τεχνολογία βαφής από την Ferrari

ΝΕΑ

Νέα τεχνολογία βαφής από την Ferrari

ΝΕΑ

Μια νέα τεχνολογία επεξεργασίας της βαφής σε χαμηλότερη θερμοκρασία αναπτύσσει η Ferrari προκειμένου να επεξεργάζεται ευκολότερα και τα συνθετικά τμήματα των μοντέλων της.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ποιότητα αλλά και η αντοχή της βαφής σε βάθος χρόνου είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τους κατασκευαστές και πολύ περισσότερο όσους συνδέονται με το κύρος και την πολυτέλεια. Ανάμεσά τους και η Ferrari η οποία το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την εταιρία PPG που είναι μεταξύ των κορυφαίων στον τομέα των βιομηχανικών βαφών, αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία επεξεργασίας και ψησίματος της βαφής σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Η νέα τεχνολογία αναμένεται να μειώσει κατά 50 βαθμούς την απαιτούμενη θερμοκρασία ψησίματος χάρη στη χρήση ενός νέου βερνικιού που περιέχει σκληρυντικό το οποίο αντιδρά σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Το κέρδος από τη νέα διαδικασία θα εξαργυρώνεται φυσικά στο μικρότερο ενεργειακό κόστος για την ολοκλήρωση της βαφής. Παράλληλα θα διευρύνει τις δυνατότητες επεξεργασίας και επίτευξης ιδανικής βαφής σε πιο ευαίσθητα τμήματα από συνθετικά υλικά τα οποία δεν μπορούν να εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και μέχρι τώρα βάφονταν ξεχωριστά από το υπόλοιπο αμάξωμα , κάτι που πιθανό να οδηγήσει σε ανομοιογένεια στην συνολική βαφή του αυτοκινήτου. Επιπλέον η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει την δημιουργία περισσότερων συνδυασμών χρωμάτων και θα διευρύνει την παλέτα των διαθέσιμων αποχρώσεων.

ferrari-paint-technology456765harpi640

Advertisement
Advertisement