Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα τεχνική βαφής από την Audi

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα τεχνική βαφής από την Audi

ΝΕΑ

Νέα τεχνική βαφής από την Audi

ΝΕΑ

Η Audi ανέπτυξε και θα εφαρμόζει μια νέα τεχνική βαφής που θα δίνει ματ φινίρισμα και επιτρέπει την αποτύπωση διαφόρων μοτίβων στο χρώμα και τα βαμμένα μέρη του αυτοκινήτου.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη τεχνική θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην ειδική έκδοση #2 του Q2 και αναμένεται να επιτρέψει την εφαρμογή της εξατομικευμένης βαφής σε επίπεδο μαζικής παραγωγής. Η ιδιαιτερότητα της νέας τεχνικής αφορά την επεξεργασία του τελικού στρώματος της βαφής του αυτοκινήτου προκειμένου αυτό να αποκτήσει ένα ματ φινίρισμα.

Ταυτόχρονα η επεξεργασία της βαφής με αυτό τον τρόπο κάνει πολύ εύκολη την αποτύπωση γραμμάτων, λογότυπων ή ακόμα και εικόνων επάνω στην βαμμένη επιφάνεια και μάλιστα με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Η νέα τεχνική αναπτύχθηκε από το τμήμα Νέων Τεχνολογιών της Audi στο Ingolstadt.

12fa8f72-audi-q2-2-special-edition-246543harpi640

Advertisement
Advertisement

Αρχικά στην βαμμένη επιφάνεια τοποθετείται ένα πολύ λεπτό πλαστικό φιλμ στο οποίο υπάρχει και η αποτύπωση του σχεδίου που θα ενσωματωθεί στη βαφή. Στη συνέχεια ένα ειδικά κατασκευασμένο σύστημα ψεκάζει την επιφάνεια με σκόνη γυαλιού σε συνθήκες κενού αέρα. Στα σημεία που δεν υπάρχει το πλαστικό φιλμ η σκόνη αφαιρεί ένα ελάχιστο ποσοστό από την βαφή δίνοντάς της έτσι το ματ φινίρισμα ενώ η διαφορά που δημιουργείται στην επιφάνεια έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του επιθυμητού μοτίβου όταν αφαιρεθεί το πλαστικό φιλμ.

Η συγκεκριμένη τεχνική θα επιτρέψει στην Audi προσφέρει εξατομίκευση της βαφής ακόμα και σε μοντέλα μαζικής παραγωγής καθώς μέχρι τώρα κάτι αντίστοιχο γινόταν μόνο χειροποίητα και ξεχωριστά για κάθε βαμμένη επιφάνεια,  με αναπόφευκτά πολύ υψηλό κόστος.

12fa8f72-audi-q2-2-special-edition-246543harpi640_1