Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα τάση: Αγοράστε αυτοκίνητο φορώντας τις παντόφλες σας!

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα τάση: Αγοράστε αυτοκίνητο φορώντας τις παντόφλες σας!

ΝΕΑ

Νέα τάση: Αγοράστε αυτοκίνητο φορώντας τις παντόφλες σας!

ΝΕΑ

Ξεχάστε το τρέξιμο στις αντιπροσωπείες. Το τοπίο στην αγορά αυτοκινήτου αλλάζει και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης, η εμπειρία της πανδημίας και οι αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητά μας, μεταβάλλουν το τοπίο και στην αγορά αυτοκινήτου.

Ένα νέο τοπίο που εταιρίες όπως η Tesla είχαν προλάβει να κατανοήσουν αρκετά νωρίτερα, έχοντας υιοθετήσει νέα ήθη στην διαδικασία διακίνησης και πώλησης των οχημάτων.

Η on-line πώληση είναι πλέον το νέο trend στην παγκόσμια αυτοκίνηση, με όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να σπεύδουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το κλίμα έρχεται και μία πρόσφατη ομιλία του CEO της Ford, Jim Farley, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να κάνει δυνατή την αγορά ενός Ford κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ακόμα και αν ο επίδοξος αγοραστής βρίσκεται στην άνεση του σπιτιού του φορώντας τις παντόφλες του.

Ο Farley τόνισε ότι οι πελάτες πρέπει να έχουν μία εμπειρία αρκετά προβλέψιμη και ξεκάθαρη, είτε βρίσκονται στην αντιπροσωπεία είτε φορούν τις παντόφλες με τα λαγουδάκια στο σπίτι τους. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι απλή και διάφανη και ιδιαίτερα εύκολη, επισήμανε.

Advertisement

Ο ίδιος τόνισε ότι θέλει να απλοποιήσει την διαδικασία χωρίς όμως να καταργήσει εντελώς τις αντιπροσωπείες. Ο Farley πάντως αντιμετωπίζει τις διαδικτυακές πωλήσεις όχι απλά ως έναν τρόπο για να κρατήσει τους πελάτες ευχαριστημένους. Αλλά και για να μειώσει αρκετά έξοδα για την αποστολή του αυτοκινήτου στον αντιπρόσωπο πριν το παραλάβει τελικά ο πελάτης.

Ο ισχυρός άνδρας της Ford θέλει την εταιρία να μπει στην λογική του “χαμηλού αποθέματος”, κάτι που με βάση τις εκτιμήσεις του θα μπορούσε να φέρει ένα επιπλέον κέρδος στην εταιρία μεταξύ 600 και 700 δολαρίων.

Advertisement

Αν υπολογίσουμε ότι η Ford θέλει να κατασκευάσει περίπου 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026, αντιλαμβανόμαστε ότι τα λεφτά είναι πολλά. Και η εποχή που έπρεπε να πάμε στην αντιπροσωπεία για να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελεί και αυτή παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Αγοράζοντας εύκολα on line
Ποια κρίση; Σε άνοδο οι πωλήσεις των πολυτελών μοντέλων!
Ford Mustang Mach-E: Όφελος από 8.000 ευρώ (+τιμές)