Live Κίνηση
Περισσότερα
skoda

Νέα συστήματα υποβοήθησης με τη νέα Skoda Fabia

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα συστήματα υποβοήθησης με τη νέα Skoda Fabia

skoda

Νέα συστήματα υποβοήθησης με τη νέα Skoda Fabia

skoda

H νέα Skoda Fabia έχει έρθει στη χώρα μας και έχοντας πιο νεανική και δυναμική εμφάνιση, οικονομικούς αλλά και αποδοτικούς κινητήρες, χώρους αξιοσημείωτους για την κατηγορία αλλά και μακροσκελή λίστα τεχνολογικών λύσεων, αναμένεται να παίξει δυναμικά «μπάλα» στην κατηγορία της.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στην τελευταία κατηγορία, το μοντέλο της Τσέχικης μάρκας εφοδιάζεται με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων που μεριμνούν για τη μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας στο δρόμο.

Είτε κινείστε στο γεμάτο εμπόδια αστικό τοπίο, είτε στο γεμάτο κρυφές παγίδες επαρχιακό δίκτυο. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Συστήματα υποβοήθησης – διευρυμένη γκάμα χαρακτηριστικών από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων
Η γκάμα του εξοπλισμού ασφαλείας μπορεί να επεκταθεί με τον προαιρετικό Προσαρμοστικό Έλεγχο Σταθερής Ταχύτητας, μια κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης, Front Assist με ενσωματωμένη λειτουργία φρένου ανάγκης City, ανίχνευση κόπωσης (ειδοποίηση οδηγού), υποβοήθηση φώτων και βροχής, περιοριστή ταχύτητας και έλεγχο συγκράτησης σε ανηφόρα. Τρία ακόμα συστήματα υποβοήθησης – Ανίχνευση τυφλών σημείων, ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας και αυτόματη υποβοήθηση φώτων – είναι τώρα διαθέσιμα στην Fabia για πρώτη φορά.

Advertisement
Advertisement

Ανίχνευση τυφλών σημείων
Η προαιρετική Ανίχνευση τυφλών σημείων αυξάνει την ασφάλεια κατά την οδήγηση σε δρόμους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας και στο προσπέρασμα. Ένα σύστημα ραντάρ παρακολουθεί την κυκλοφορία πίσω και δίπλα από το όχημα και προειδοποιεί τον οδηγό χρησιμοποιώντας LED στους πλαϊνούς καθρέφτες, όταν οχήματα βρίσκονται μέσα στο τυφλό σημείο ή πλησιάζουν γρήγορα από πίσω.

Skoda-Fabia-2019-b640

Ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας
Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος, η ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας της Skoda Fabia παρακολουθεί την κυκλοφορία πίσω από το όχημα, π.χ. όταν ο οδηγός βγαίνει με την όπισθεν από μια θέση στάθμευσης ή μια είσοδο. Μια ηχητική ειδοποίηση και ένα οπτικό σήμα στην οθόνη του οχήματος προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανές συγκρούσεις.

Advertisement

Αυτόματη υποβοήθηση φώτων
Η αυτόματη υποβοήθηση φώτων μειώνει τον κίνδυνο θαμπώματος άλλων χρηστών του δρόμου με τη μεγάλη σκάλα φώτων. Όταν η μπροστινή κάμερα ανιχνεύσει οχήματα στην αντίθετη κυκλοφορία ή οχήματα μπροστά, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα εναλλαγή από τη μεγάλη σκάλα φώτων στα φώτα πορείας. Η αυτόματη υποβοήθηση φώτων διατίθεται τόσο για τους προαιρετικούς προβολείς LED όσο και για τα φώτα Η7.

Skoda-Fabia-2019-p640

Advertisement