Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στοιχεία και τεχνικές λεπτομέρειες για την Porsche Taycan (vid)

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα στοιχεία και τεχνικές λεπτομέρειες για την Porsche Taycan (vid)

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία και τεχνικές λεπτομέρειες για την Porsche Taycan (vid)

ΝΕΑ

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην ιστορία της Porsche, Taycan, έρχονται στο φως νέες πληροφορίες, καθώς και περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της γερμανικής φίρμας βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών, ενώ οι πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας αποκαλύπτουν τον εξωτερικό της μανδύα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απαράλλαχτος με την Panamera Sport Turismo. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι εάν η νέα Taycan θα ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή shooting brake ή θα είναι περισσότερο εστιασμένη στην κατηγορία των crossover, όπως την έχουμε στο μυαλό με την εικόνα της Mission E Cross Turismo.

050_taycan_sport_turismo-chariatis-530

Βάση των παραπάνω φωτογραφιών παρατηρούμε ότι στο πίσω μέρος ακολουθείται η διάταξη που γνωρίζουμε ήδη από τη νέας γενιάς Panamera και αναμένεται να ακολουθήσει τόσο  η επόμενη 911 (992), όσο και η Cayman. Άλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι φυσικά οι ψεύτικες απολήξεις, που έχουν τοποθετηθεί καθαρά για εικαστικούς λόγους.

Advertisement

70porschemissione-chariatis-640b

Η νέα Porsche Taycan τοποθετείται εμπορικά ανάμεσα στην Panamera και στην 911 και θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους σε κάθε άξονα, τετρακίνηση και ενεργητική τετραδιεύθυνση. Σύμφωνα με καλά πληροφορούμενες πηγές η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τους 600 PS, ενώ αν και μας είναι ακόμα άγνωστες οι επιδόσεις, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι για το 0-100 km/h θα χρειάζεται λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, για το 0-200 km/h κοντά στα 12,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 250 km/h. Οι μπαταρίες, που θα αποτελέσουν προϊόν της LG, θα είναι τοποθετημένες χαμηλά, προσφέροντας καλύτερη κατανομή βάρους, ενώ όπως αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της Porsche, η πλατφόρμα J1, θα χρησιμοποιηθεί και από την Audi, πιθανότατα στο μοντέλο e-tron GT.

Advertisement

0054_taycan-chariatis-640a

Η νέα Taycan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Τσουφενχάουζεν, μαζί με τη 911, αλλά σε διαφορετική γραμμή παραγωγής. Τέλος, η Porsche σχεδιάζει να προσφέρει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της με τρεις διαφορετικές αποδόσεις, ενώ η τιμή της θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την Cayenne.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με αφηγητή τον πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1, Μαρκ Γουέμπερ:

Advertisement