Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το Toyota Supra

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα στοιχεία για το Toyota Supra

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το Toyota Supra

ΝΕΑ

Με δίλιτρο turbo κινητήρα, υβριδική τεχνολογία με υπερπυκνωτές και τετρακίνηση θα έρθει το νέο Supra, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το μοντέλο που θα προκύψει από την συνεργασία της BMW με την Toyota θα αντικαταστήσει την Z4 για τους Γερμανούς, ενώ για τους Ιάπωνες θα αποτελέσει το νέο Supra (επιτρέψτε μας να την αποκαλούμε έτσι, ακόμη και αν δεν επικρατήσει αυτή η ονομασία).

Νέα στοιχεία θέλουν το Supra να εξοπλίζεται με δίλιτρο turbo μοτέρ της BMW παρόλο που η Lexus διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο με το NX, σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Holiday Auto. Το νέο Supra θα είναι υβριδικό και θα αποδίδει περίπου 350 άλογα, ενώ θα δούμε και μέρος της τεχνολογίας που έχει η Toyota στους υπερπυκνωτές. Θα υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες που έχουν εξελιχθεί από την Toyota αλλά θα κατασκευαστούν από την BMW (όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων).

Advertisement
Advertisement

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται εμπρός δημιουργώντας ένα μηχανισμό torque vectoring ενώ ο τρίτος θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε το νέο Supra θα είναι τετρακίνητο αναιρώντας τις πρώτες πληροφορίες που ήθελαν την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.