Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο ατύχημα της Uber

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο ατύχημα της Uber

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο ατύχημα της Uber

ΝΕΑ

Καινούργια στοιχεία αποκαλύπτονται σε σχέση με το θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο συμμετείχε το αυτόνομο Volvo XC90 της Uber, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, τον περασμένο Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές της τοπικής αστυνομίας, που ερευνά το συγκεκριμένο περιστατικό, η 44χρονη οδηγός του XC90, Rafaela Vasquez, την στιγμή του ατυχήματος παρακολουθούσε ένα επεισόδιο του talent show «The Voice», και όχι τα δεδομένα του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Uber.

volvo_uber_10-chariatis-530

Σύμφωνα με δηλώσεις του Zach Peterson, εκπροσώπου της Aptiv, της εταιρείας που προμηθεύει τη Volvo με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, η Uber είχε απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόνομης πέδησης του  συγκεκριμένου μοντέλου. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών, τα συστήματα ραντάρ του οχήματος εντόπισαν την άτυχη Elaine Herzberg, έξι δευτερόλεπτα πριν από την πρόσκρουση, αλλά το λογισμικό του αυτόνομου συστήματος ταξινόμησε αρχικά το θύμα ως άγνωστο αντικείμενο, αργότερα ως όχημα και μετά ως ποδήλατο. Περίπου 1,3 δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση, το σύστημα του αυτοκινήτου διαπίστωσε ότι χρειάζεται να ενεργοποιήσει το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης για να αποφευχθεί το μοιραίο συμβάν.

Advertisement

unnamed-1080x540-chariatis-640

Επίσης, η Mobileye, η οποία κατασκευάζει κυκλώματα και αισθητήρες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα αποφυγής συγκρούσεων και προμηθευτής της Aptiv, δήλωσε ότι εξέτασε το δικό της λογισμικό μετά το ατύχημα, χρησιμοποιώντας το βίντεο που έδωσε η Τροχαία, τονίζοντας ότι ήταν σε θέση να ανιχνεύσει την άτυχη γυναίκα ένα δευτερόλεπτο πριν από την πρόσκρουση. Η Uber έχει καταλήξει σε συμβιβασμό για αποζημίωση της οικογένειας του θύματος. Επίσης ανακοίνωσε πως τερμάτισε το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στην πολιτεία της Αριζόνα, απολύοντας και τους 300 υπαλλήλους που εργαζόταν σε αυτό.

Advertisement