Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το SUV της Chery

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα στοιχεία για το SUV της Chery

ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το SUV της Chery

ΝΕΑ

Μπορεί από πλευράς εικόνας να έχουμε μείνει στα επίσημα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Chery αλλά τουλάχιστον σε ότι αφορά σε πληροφορίες, επιτέλους μάθαμε περισσότερα για το SUV που θα παρουσιάσει στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το αβάφτιστο ακόμα όχημα είναι compact διαστάσεων και θα πατάει πάνω σε μία νέα για την κινέζικη μάρκα πλατφόρμα, την οποία προετοίμασε αποκλειστικά για τα οχήματα που θα κατασκευάσει για την ευρωπαϊκή αγορά.

Θα φέρει σύστημα τετρακίνησης το οποίο η Chery εξελίσσει σε συνεργασία με τις εταιρείες Dana και BorgWarner (ΗΠΑ) ενώ το σύστημα μετάδοσης θα έρχεται «πακέτο» από τη Getrag (Γερμανία).

Advertisement
Advertisement

Όμως εναρμονισμένο με την τάση της αυτοκίνησης, θα λανσαριστεί μόνο σε plug-in hybrid και πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Για τη PHEV διέρρευσαν κάποια ίσως φιλόδοξα στοιχεία, κατανάλωσης της τάξης του 1.8 lt / 100 km, για επιτάχυνση 0-100 σε 6 sec και τελική ταχύτητα στα 200 km/h.

Οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτιστούν στο 80% μέσα σε 30 λεπτά ενώ η πλήρης φόρτιση από μία απλή πρίζα 220V θα απαιτεί τέσσερις ώρες. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με την αυτονομία της ηλεκτρικής έκδοσης.

Chery-SUV-IAA17-sketch-a640short

Advertisement

Στην πλούσια τεχνολογική φαρέτρα στην οποία ποντάρει η εταιρεία από την Κίνα, συμπεριλαμβάνονται συστήματα ασφαλείας όπως το Park Assist, κάμερα περιμετρικού οπτικού πεδίου 360o, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, περιοριστής ταχύτητας, Park Assist κ.α.

Οι Κινέζοι στοχεύουν με αρωγό τα παραπάνω, να πάρουν πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε.

Advertisement

Τέλος, το τεχνολογικό πακέτο συμπληρώνεται με σύστημα infotainment με 10άρα οθόνη, πλήρη συνδεσιμότητα, wi-fi αλλά και την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης «E-Call» για όλους τους πελάτες της.

Chery-SUV-IAA17-sketch-b640short

Περισσότερα, όσο πλησιάζουμε στην πρεμιέρα της Φρανκφούρτης όπου το NewsAuto θα δώσει το «παρών».

Advertisement