Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα σπορ έκδοση για τη Skoda Fabia

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα σπορ έκδοση για τη Skoda Fabia

ΝΕΑ

Νέα σπορ έκδοση για τη Skoda Fabia

ΝΕΑ

Η Skoda πανηγύρισε φέτος το πρωτάθλημα με την αγωνιστική Fabia στην κατηγορία WRC 2 και για να το γιορτάσει, δημιουργεί μια νέα σπορ έκδοση περιορισμένης παραγωγής για το μικρό της μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα special Skoda Fabia θα κατασκευαστεί σε μόλις 1.300 μονάδες και θα προσφερθεί σε 21 διαφορετικές αγορές στην Ευρώπη με τη διάθεσή της να ξεκινά το Φεβρουάριο.

Αισθητικά, η νέα ειδική έκδοση της Fabia βασίζεται πάνω στη Fabia Monte Carlo και διαθέτει αμάξωμα σε λευκό χρώμα, που συνδυάζεται με μαύρη οροφή και ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου σε άσπρο, μαύρο ή ανοιχτό πράσινο. Επίσης, ειδικά λογότυπα «WRC 2 2017 Champrion» βρίσκονται στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο σημαντικές όμως επεμβάσεις έχουν να κάνουν με το στήσιμο του αυτοκινήτου, αφού η Skoda έχει τοποθετήσει μια νέα σπορ ανάρτηση, με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και πιο «σκληρά» αμορτισέρ. Παράλληλα, υπάρχει και μια νέα απόληξη εξάτμισης για πιο «hardcore» ήχο, ενώ στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένα νέο σπορ τιμόνι και καθίσματα.

Στο πεδίο του κινητήρα, η νέα ειδική έκδοση της Skoda Fabia συνδυάζεται αποκλειστικά με το 1.4 TSI βενζινοκίνητο μοτέρ των 125 ίππων. Σε συνεργασία με το αυτόματο, DSG κιβώτιο ταχυτήτων, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 203 χλμ./ώρα.