Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα συνεργασία BMW και Daimler

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα συνεργασία BMW και Daimler

ΝΕΑ

Νέα συνεργασία BMW και Daimler

ΝΕΑ

Οι BMW και Daimler συσφίγγουν περαιτέρω τις σχέσεις τους αυτή τη φορά με μια νέα συνεργασία στην εξέλιξη από κοινού τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με τα επόμενης γενιάς συστήματα αυτόνομης οδήγησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

 

Στόχος αυτής της νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο κολοσσών είναι η επιτάχυνση της εξέλιξης των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού αλλά και εκείνων που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση με τις BMW και Daimler να εστιάζουν αρχικά στην αυτόνομη οδήγηση σε περιβάλλον αυτοκινητόδρομου, αλλά και σε αυτόματες λειτουργίες που αφορούν στο παρκάρισμα.

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες BMW και Daimler ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους πάνω στην ανάπτυξη της αστικής κινητικότητας.

Οι δύο όμιλοι έχουν υπογράψει ήδη την σχετική συμφωνία, η οποία αναφέρουν ότι θα παίξει ρόλο κλειδί για το μέλλον της κινητικότητας. Η εν λόγω στρατηγική συνεργασία έχει μακροπρόθεσμο πλάνο και αφορά τεχνολογίες που θα είναι ευρέως διαδεδομένες στα οχήματα μαζικής παραγωγής από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και έπειτα.

Με αυτό τον τρόπο και οι δύο όμιλοι θα καταφέρουν να πετύχουν μικρότερους χρόνους εξέλιξης για τα συστήματα τους αλλά και να μοιραστούν τεχνογνωσία πάνω σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι, ειδικά για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 και 4. Παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για συνεργασία σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης, ενώ δεν αποκλείουν και τη συνεργασία με περισσότερους κατασκευαστές και εταιρίες που εξειδικεύονται στους συγκεκριμένους τομείς.