Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία BMW και Daimler για το μέλλον των αστικών μεταφορών

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία BMW και Daimler για το μέλλον των αστικών μεταφορών

ΝΕΑ

Συνεργασία BMW και Daimler για το μέλλον των αστικών μεταφορών

ΝΕΑ

Στη δημιουργία μιας κοινής εταιρίας που θα ασχολείται με την ανάπτυξη της κινητικότητας στην πόλη προχώρησαν οι BMW και Daimler.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία Jurbey προέκυψε πρακτικά μέσα από την συγχώνευση των προγραμμάτων κοινοχρησίας Car2Go και DriveNow των δύο εταιριών που είχαν δημιουργηθεί ως μια απάντηση σε υπηρεσίες μεταφορών σαν τις Uber και Lyft. Η συνεργασία των BMW και Daimler είχε ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο όμως έλαβε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον θα τελεί σε ενέργεια σε λίγες ημέρες.

Οι δύο γερμανοί κατασκευαστές κατέχουν ισόποσο μερίδιο μετοχών και έτσι η Jurbey σε πρώτη φάση θα έχει την ευθύνη διαχείρισης του στόλου των περίπου 20.000 οχημάτων της Car2Go και της DriveNow σε περισσότερες από 31 μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο.  Πάντως στο πλαίσιο της συνεργασίας  τους οι BMW και Daimler εκτός από την ανάπτυξη του δικτύου και των υπηρεσιών κοινοχρησίας έχουν σαν στόχο την βελτιστοποίηση υποδομών και ιδεών που αφορούν την αστική κινητικότητα. Μεταξύ άλλων λοιπόν στοχεύουν την αναβάθμιση των επιλογών που αφορούν την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, το παρκάρισμα, την συνδεσιμότητα αλλά και άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.

Πάντως η συνεργασία μεταξύ μεγάλων ονομάτων ή και ομίλων στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι κάτι που πλέον τείνει να καθιερωθεί προκειμένου να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια για την βελτίωση των υπηρεσιών αλλά και για την ταχύτερη ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μέσω της βέλτιστης τεχνογνωσίας που μπορεί να προσφέρει κάθε εταιρία.

Advertisement
Advertisement