Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Shelby GT500: Η ισχυρότερη Ford Mustang όλων των εποχών

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Shelby GT500: Η ισχυρότερη Ford Mustang όλων των εποχών

ΝΕΑ

Νέα Shelby GT500: Η ισχυρότερη Ford Mustang όλων των εποχών

ΝΕΑ

Η νέα πανίσχυρη Shelby GT500 είναι η ισχυρότερη “νόμιμη” Mustang όλων των εποχών αλλά και το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει ποτέ η Ford. Είναι παράλληλα και η πιο σοφιστικέ Mustang καθώς συγκεντρώνει προηγμένη τεχνολογία με στόχο την διασκέδαση του οδηγού εντός και εκτός πίστας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η νέα Shelby GT500 έρχεται να παίξει το ρόλο του κορυφαίου pony car της Ford παίρνοντας την θέση της πάνω από την υπάρχουσα GT350. Η Ford υπόσχεται επιδόσεις που βρίσκονται κοντά στα υπεραυτοκίνητα αλλά και προηγμένη τεχνολογία σε όλα τα μηχανικά μέρη που έχουν σημασία. Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

new-shelby-gt500-ford-mustang-2020

Σίγουρα η πολεμική ατμόσφαιρα είναι έκδηλη στη σχεδίαση της νέας Shelby GT500 που παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιθετική από όπου και αν την κοιτάξεις. Η μαύρη κυψελοειδής γρίλια της τεράστιας μάσκας σε συνδυασμό με την μεγάλη cobra στην κορυφή της δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση, ούτε φυσικά το φουσκωμένο καπό με τον τεράστιο αεραγωγό, τον μεγαλύτερο που έχουμε δει ποτέ σε εργοστασιακή Mustang.

Advertisement
Advertisement

new-shelby-gt500-ford-mustang-2020-3

Το μοτέρ έχει δεχτεί όλες τις απαραίτητες περιποιήσεις για την σωστή ψύξη και λίπανσή του και συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TREMEC που πραγματοποιεί αλλαγές σε λιγότερα από 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου και έχει διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες του οδηγού. H ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ανθρακονημάτινου άξονα!

new-shelby-gt500-ford-mustang-2020-5

Advertisement

Ο μεγάλος V8 των 5,2 λίτρων συνδυάζεται με μηχανικό υπερσυμπιεστή της Eaton για μια απόδοση που ξεπερνά τους 700 ίππους με τους Αμερικανούς να μην είναι ξεκάθαροι για το το ακριβές νούμερο. Κάνουν παράλληλα λόγο για 400άρι κάτω από 11 δευτερόλεπτα και 0-97 χλμ./ώρα (0-60 μ.α.ω.) κοντά στα 3,5 δευτερόλεπτα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια συνεχίζεται και στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη εξάτμιση που μπορεί να μεταβάλλει την ένταση του ήχου που παράγει για νόμιμη διασκέδαση στο δρόμο ή την πίστα.

new-shelby-gt500-ford-mustang-2020-7

Advertisement

Οι πρωτιές για το ισχυρότερο Ford παραγωγής δεν σταματούν εδώ. Οι εμπρός δίσκοι… ταψιά έχουν διάμετρο 420 χλστ. και είναι οι μεγαλύτεροι που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αμερικάνικο σπορ αυτοκίνητο παραγωγής, σύμφωνα με την εταιρία και συνδυάζονται με εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo. Προηγμένες παρουσιάζονται και οι αναρτήσεις με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ MagneRide και νέα ελαφρύτερα ελατήρια σε σχέση με την GT350.

new-shelby-gt500-ford-mustang-2020-6

Στα highlights της Shelby GT500 βρίσκεται και η μεγάλη προαιρετική ρυθμιζόμενη αεροτομή που βλέπετε στις φωτογραφίες, με τους στάνταρ αλουμινένιους τροχούς των 20 ιντσών να μπορούν να αλλαχθούν με ανθρακονημάτινους ίδιας διάστασης! Και τα δύο είναι μέρος του πακέτου Carbon Fiber Track Package της Ford.

Advertisement

new-shelby-gt500-ford-mustang-2020-8

Η διάθεση της νέας κορυφαίας Ford Mustang αναμένεται να ξεκινήσει στις Η.Π.Α. το ερχόμενο Φθινόπωρο.