Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών από την Infiniti

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών από την Infiniti

ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών από την Infiniti

ΝΕΑ

Η Infiniti ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για ηλεκτροκίνητα οχήματα ενώ αποκάλυψε πρόσθετες πληροφορίες. Η πλατφόρμα θα υποστηρίξει τελικά όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Infiniti εκτός από το QX80. Θα αφορά αποκλειστικά την Infiniti και θα μοιραστεί μόνο “επιλεγμένα εξαρτήματα” με τη Nissan.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όπως ανακοινώθηκε, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ηλεκτρικούς κινητήρες καθώς και συστήματα e-POWER. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα διαθέτουν ηλεκτρικό μοτέρ, μπαταρία και βενζινοκινητήρα ικανή αυτονομία. Ο πρόεδρος της Infiniti, Roland Krueger, δεν ήταν έτοιμος να περιγράψει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά υπαινίχθηκε ότι τα αυτοκίνητα με βάση τη νέα πλατφόρμα θα μπορούσαν να αποδώσουν έως και 405 ίππους. Επίσης, επισήμανε πως τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας θα έχουν εμβέλεια κίνησης τουλάχιστον 500 km.

Advertisement
Advertisement

Η Infiniti οριστικοποιεί λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα e-Power, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως θα επιστρατευθεί ο νέος κινητήρας VC Turbo 2.0 λίτρων ο οποίος πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του στο QX50 του 2019. Ο κινητήρας διαθέτει μεταβλητό λόγο συμπίεσης και παράγει 271 ίππους και 380 Nm ροπής. Ο αντιπρόεδρος της στρατηγικής προϊόντων της Infiniti, Francois Bancon, επιβεβαίωσε επίσης ότι η πλατφόρμα θα προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης καθώς μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Συνέχισε λέγοντας πως η εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει παραλλαγές απόδοσης με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Infiniti-Q-Inspiration-Concept-tsiro-530

Η απόφαση για την ανάπτυξη μιας μοναδικής πλατφόρμας θα αποδειχθεί ακριβή, αλλά ο Krueger δήλωσε ότι «Συνειδητοποιήσαμε ότι χρειαζόμασταν μια πλατφόρμα που θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα EV με e-Power, αυτό μας έκανε να αποφασίσουμε να πάμε σε μια εντελώς νέα δημιουργία. Η ανάρτηση μας θα υιοθετεί διπλά ψαλίδια στον πρόσθιο άξονα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό με ότι ισχύει σε άλλα αυτοκίνητα της γκάμας μας».