Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για τα pick-up της Toyota

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα πλατφόρμα για τα pick-up της Toyota

ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για τα pick-up της Toyota

ΝΕΑ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Toyota εξελίσσει μία νέα πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί στα επόμενης γενιάς pick-up μοντέλα της, όπως τα Hilux, Tundra και Tacoma.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Automotive News, η ιαπωνική φίρμα θέλει να ανανεώσει τον στόλο των μάλλον γερασμένων pick-up μοντέλων της που κυκλοφορούν κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπως το Hilux. Έτσι, έχει ξεκινήσει την διαδικασία κατασκευής μίας νέας πλατφόρμας, η οποία φέρει τον κωδικό F1 και θα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα σχεδόν τα παραπάνω μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν έχει σχέση με την ήδη υπάρχουσα New Global Architecture, η οποία χρησιμοποιείται τόσο στη νέα Corolla, όσο και στο τελευταίας γενιάς RAV4, αλλά είναι και αυτή σκαλωτή. Αυτό σημαίνει οικονομικό όφελος σε μεγάλη κλίμακα, που περιλαμβάνει ενιαία γραμμή παραγωγής, ίδια εργαλεία, αλλά κυρίως μία πλατφόρμα με χρήση σε πολλά μοντέλα, όπως τα best seller Tundra και Tacoma. Εσωτερικές πηγές από το εργοστάσιο λένε ότι η νέα πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2021, με άγνωστο το πρώτο μοντέλο, αν και τις περισσότερες πιθανότητες έχει το Tundra που χρονολογείται από το 2007.