Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της Hyundai

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της Hyundai

ΝΕΑ

Νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της Hyundai

ΝΕΑ

Η Hyundai δείχνει από τώρα τις προθέσεις της, επιδιώκοντας να πρωτοστατήσει στην… ηλεκτρική λαίλαπα που έρχεται. Εκτός από την ηλεκτρική έκδοση του Ioniq, η κορεατική εταιρία ετοιμάζει μια νέα και ειδική πλατφόρμα επάνω στην οποία θα οικοδομηθούν νέα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με μια εντελώς νέα δομή σε αυτό το πάτωμα, θα επιφέρει μεγάλη ευελιξία στην κατασκευή μοντέλων από εντελώς διαφορετικές κατηγορίες. Το πλάνο της Hyundai θα περιλαμβάνει από συμπαγή 5θυρα οικογενειακά μέχρι μεγαλύτερα SUV. Σύμφωνα με διαρροές πάντα μέσα από την εταιρία, ζητούμενο είναι η αυτονομία τους να προσεγγίζει τα 600 km.

Το κερασάκι στην τούρτα σε όλη αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια, θα είναι ένα όχημα ελεύθερου χρόνου που θα χρησιμοποιεί για καύσιμο το υδρογόνο, το οποίο η φίρμα θέλει να ντεμπουτάρει την επόμενη χρονιά, στους χειμερινούς  Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο που είδε το φως της δημοσιότητας στη Γενεύη πριν από μερικές εβδομάδες, διέθετε παρακαλώ υβριδικό σύστημα υδρογόνου, το οποίο ζύγιζε σε βάρος 20% λιγότερο, πρόσφερε 10% μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ διέθετε μάλιστα και 30% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Οι Κορεάτες στο σωστό δρόμο;