Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Panamera: Το πιο γρήγορο πολυτελές sedan (vid)

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Panamera: Το πιο γρήγορο πολυτελές sedan (vid)

ΝΕΑ

Νέα Panamera: Το πιο γρήγορο πολυτελές sedan (vid)

ΝΕΑ

Με νέα εμφάνιση που τονίζει ακόμη περισσότερο το δυναμικό της χαρακτήρα, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό και πιο δυνατούς κινητήρες, η δεύτερη γενιά του Gran Turismo θέτει και πάλι τα στάνταρ στην κατηγορία των υπερπολυτελών sedan επιδόσεων. Η νέα Panamera θα κατασκευάζεται 100% στη μονάδα παραγωγής της Porsche στη Λειψία, καθώς ακόμη και τα μέρη του αμαξώματος (που στο προηγούμενο μοντέλο έρχονταν από το εργοστάσιο της Volkswagen στο Ανόβερο) θα παράγονται πλέον εκεί.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τρεις εκδόσεις κινητήρων είναι διαθέσιμες ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της νέας Panamera: η 4S με 2.9 V6 biturbo, ο οποίος αποδίδει 440 ίππους (0-100 σε 4,2 sec), η 4S diesel με 4λιτρο V8 ισχύος 422 ίππων (0-100 σε 4,3 sec) και η Turbo με 4.0 V8 biturbo 550 ίππων (3,6 sec για το σπριντ 0-100), η οποία μάλιστα σημείωσε χρόνο 7:38 στο Νίρμπουργκρινγκ, καλύτερο και από αυτόν της Carrera GT! (δείτε ΕΔΩ το video). Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν τόσο την μόνιμη τετρακίνηση όσο και με το 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Η μακρά λίστα με τα ηλεκτρονικά συστήματα περιλαμβάνει μέχρι και υποβοήθηση στην οδήγηση κατά τη νύχτα! Μία θερμική κάμερα ανιχνεύει στο απόλυτο σκοτάδι ανθρώπους και μεγάλα ζώα και εμφανίζει σχετική προειδοποίηση στον πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement