Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Opel Adam X και Mokka X στις πλατφόρμες της PSA;

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Opel Adam X και Mokka X στις πλατφόρμες της PSA;

ΝΕΑ

Νέα Opel Adam X και Mokka X στις πλατφόρμες της PSA;

ΝΕΑ

Η Opel έχει πλήρη επίγνωση της τάσης προς τα crossover καθώς πρόσφατα πρόσθεσε στη γκάμα της τα Crossland X και Grandland X. Ταυτόχρονα, η μάρκα του Rüsselsheim ανανεώνει τα παλαιότερα μοντέλα της όπως αποκαλύπτουν οι κατασκοπευτικές λήψεις. Στα σκαριά λοιπόν η νέα γενιά του γνωστού μας Mokka X.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η ψηφιακή προσπάθειά μας να δούμε στο μέλλον τα Adam Χ και Mokka X ενώνεται με το όραμά μας για το κορυφαίο SUV Monza X. Ωστόσο, το τελευταίο μπορεί να μην δει το φως της δημοσιότητας καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της Opel, ο όμιλος PSA, κάνει αλλαγές στη σύνθεση και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες δείχνουν ότι ένα μεγαλύτερο SUV έχει τεθεί σε αναμονή.

Εάν το Monza X τελικά πάρει το πράσινο φως, δεν θα εκπλαγούμε πολύ που θα πατήσει σε μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την PSA (EMP2) αντί να δανειστεί την αρχιτεκτονική από το Insignia. Ενώ ο γαλλικός όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει ότι όλα τα Opel θα στραφούν στην PSA σε ότι αφορά στις πλατφόρμες τους από το 2024, είναι πιθανό μερικά από τα μοντέλα να έχουν πρόσβαση σε αυτές νωρίτερα από αυτό. Τα Crossland X και Grandland X είναι ήδη Peugeot κάτω από τα δέρματα τους (2008 και 3008 αντίστοιχα), παρέχοντας έτσι μια γεύση του τι πρόκειται να έρθει. Ενώ ορισμένα από τα μοντέλα που βρίσκονταν σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια της εξαγοράς από την PSA ενδέχεται να μεταφέρουν ορισμένα εξαρτήματα GM / Opel, τα ολοκαίνουργια θα αξιοποιήσουν στο έπακρο το υπάρχον υλικό από την Peugeot και τη Citroën προκειμένου να μειώσουν το κόστος και να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης.

Advertisement
Advertisement

New-opel-mokka-x-spy-photos-tsiro-530

Αλλά η μετάβαση στα εξαρτήματα της PSA δεν σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα της Opel απλά θα βάλουν το λογότυπο της αστραπής, αφού οι σχεδιαστές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τα διαφοροποιήσουν αισθητά. Υπάρχουν άλλωστε και τα απτά παραδείγματα των Crossland X και Grandland X, τα οποία φαίνονται πολύ διαφορετικά από τα γαλλικά SUV στα οποία βασίζονται. Η PSA δεν έχει καταλάβει πλήρως τη στρατηγική που θα ακολουθήσει για να αναζωογονήσει την Opel και τον βρετανικό ομόλογό της, αλλά ελπίζουμε ότι η εκτεταμένη οικογένεια θα εντείνει το παιχνίδι της για να δημιουργήσει καλύτερα αυτοκίνητα για τους πελάτες.