Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes SL: Στο πνεύμα της Gullwing

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes SL: Στο πνεύμα της Gullwing

ΝΕΑ

Νέα Mercedes SL: Στο πνεύμα της Gullwing

ΝΕΑ

Η νέα SL από τη Mercedes, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, θα επαναφέρει αρκετή από την αίγλη της Gullwing στο προσκήνιο των σύγχρονων μοντέλων της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Του Κωνσταντίνου Μποϊδάνη

Ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία, είναι και η Mercedes 300 SL από τη δεκαετία του ’50 που έχει μείνει στην ιστορία με τo παρατσούκλι Gullwing, εξαιτίας των θυρών που άνοιγαν προς τα επάνω και έκαναν το αυτοκίνητο να μοιάζει με γλάρο που έχει ανοιχτά τα φτερά του. Οι φήμες που τον τελευταίο καιρό είχαν φουντώσει, ήθελαν τις πόρτες αυτές να επιστρέφουν στη νέα έκδοση του μοντέλου που αναμένεται να παρουσιαστεί στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Merc SL render boi 640

Από επίσημα χείλη ωστόσο, προκύπτει πως η Mercedes δεν παραβλέπει τη συναισθηματική προσέγγιση του θέματος με την εξέλιξη του νέου μοντέλου και θέλοντας να κρατήσει τις «γέφυρες» με το ένδοξο παρελθόν, αναφέρει πως το νέο μοντέλο θα έχει έντονο flair από το μυθικό πρόγονο. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, η Coupe έκδοση του μοντέλου θα είναι 2+2 σε ότι αφορά τη διάταξη των καθισμάτων στην καμπίνα, ενώ θα υπάρχουν υβριδικά σύνολα 6 και 8 κυλίνδρων στο line up των εκδόσεων του μοντέλου.

Merc SL render boi 530