Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Mercedes GLA

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Mercedes GLA

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Mercedes GLA

ΝΕΑ

Η νέα GLA έχει: Εντονότερο χαρακτήρα, μεγαλύτερους χώρους και περισσότερη ασφάλεια. Το όγδοο μοντέλο, συμπληρώνει την νέα Compact γενιά των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz και είναι επίσης και το entry-level στην οικογένεια μοντέλων SUV της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά από πολλά teasers, κατασκοπευτικές φωτογραφίες και επίσημες πληροφορίες η νέα Mercedes-Benz GLA, παρουσιάζεται διαδικτυακά στο κοινό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εταιρία παρουσιάζει ένα αυτοκίνητο σε ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα από την πλατφόρμα επικοινωνίας Mercedes me media.

Advertisement
Advertisement

Σχήμα και σχέδιο

Σχεδιαστικά, η νέα Mercedes GLA έχει πιο δυναμικό design συγκριτικά με την τωρινή, με λιγότερες καμπύλες γραμμές, πιο πολλές ακμές και έντονες νευρώσεις στο αμάξωμά της. Επιπλέον το ύψος του νέου GLA είναι μεγαλύτερο από της προκάτοχου της, πάνω από 10 εκατοστά. Το μεγαλύτερο ύψος, σημαίνει αντίστοιχα την υψηλότερη, τοποθέτηση των καθισμάτων. Χάρη στην καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων υπάρχει και περισσότερος χώρος στην πρώτη σειρά τους. Ο χώρος για τα πόδια στο πίσω μέρος είναι επίσης μεγαλύτερος, αν και η GLA είναι πλέον ενάμισι εκατοστό μικρότερη.

Στο εσωτερικό

Advertisement

Η καμπίνα του μικρού crossover  αποκαλύπτει την, εν μέρει, γνωστή ατμόσφαιρα, που βλέπουμε στα επτά compact μοντέλα, που παράγει η Mercedes-Benz τα τελευταία δύο χρόνια, με την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών αλλά και την διάταξη στις οθόνες όπως τις βλέπουμε στην A-Class.  Η πλευρά του οδηγού κυριαρχείται από την μονάδα απεικόνισης λειτουργιών, η οποία διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Με δύο οθόνες 7 ιντσών (17,78 cm), μία οθόνη 7 ιντσών και μια οθόνη 10,25 ιντσών (26 cm) και στην έκδοση Widescreen, με δύο οθόνες 10,25 ιντσών.

Advertisement

 

Οι διαθέσιμοι κινητήρες 

Η κίνηση για την νέα GLA έρχεται από τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες που εκσυγχρονίστηκαν πλήρως για το νέο μοντέλο. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζονται από καλύτερες επιδόσεις, βελτίωση της οικονομίας και μείωση των εκπομπών ρύπων. Ένα μοντέλο με το υβριδικό σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς είναι ήδη έτοιμο και θα περάσει αργότερα στην παραγωγή.

Advertisement

Στην αρχή της γκάμας βρίσκεται ο 1,33 λίτρων (στην GLA 200) με 163 ίππους (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 5,9-5,6 l / 100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 135-129 g / km). Αυτός ο κινητήρας έχει λειτουργία διακοπής κυλίνδρων για περισσότερη οικονομία καυσίμου. Στην κορυφή της γκάμας είναι η Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC με κινητήρα 2000 κ.εκ. με turbo και απόδοση 306 ίππων (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 7,5-7,4 l / 100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2 171-170 g / km).

Τετρακίνηση

Το σύστημα 4MATIC έχει το Off-Road Engineering Package στον standard εξοπλισμό. Το Compact SUV της Mercedes-Benz μπορεί να είναι εξοπλισμένο με το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC με πλήρη μεταβλητή ροπή ως επιλογή. Στο σύστημα 4MATIC περιλαμβάνονται ο μετατροπέας ροπής στον πίσω άξονα, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το διαφορικό του πίσω άξονα είναι μπλοκέ με πολλαπλούς δίσκους. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο, στο οποίο η ενεργοποίηση της τετρακίνησης ήταν υδραυλική, εδώ  λειτουργεί ηλεκτρομηχανικά.

Σε κανονική λειτουργία οδήγησης, το πρόγραμμα οδήγησης «Eco / Comfort» η δύναμη κατανέμεται 80:20 (εμπρός άξονας: πίσω άξονας), ενώ στο «Sport» είναι 70:30. Σε λειτουργία εκτός δρόμου, το σύστημα λειτουργεί ως διαφορικό κλειδώματος μεταξύ των αξόνων, με βασική κατανομή ισορροπημένη 50:50. Παρά τον off road σχεδιασμό του αμαξώματος έχει καλύτερη αεροδυναμική από την προηγούμενη GLA (τιμή cd 0,28).

Συστήματα ασφάλειας

Όσον αφορά την ασφάλεια, η νέα GLA έχει επίσης βελτιωθεί χάρη στα συστήματα υποστήριξης οδήγησης . Οι επιπλέον λειτουργίες των ηλεκτρονικών βοηθημάτων περιλαμβάνουν: Active Brake Assist, Cornering function, Emergency lane function, Exit warning function (η οποία προειδοποιεί τον οδηγό όταν πλησιάσει ποδηλάτες ή οχήματα, καθώς και προειδοποίηση πεζών κοντά σε διαβάσεις).

 

Επιπρόσθετα η GLA είναι σε θέση να αντιδράσει όταν ο οδηγός δεν το κάνει. Το Active Brake Assist συνδυάζεται σε πολλές περιπτώσεις με την εφαρμογή αυτόνομου φρεναρίσματος για να αποφευχθεί μια σύγκρουση ή να περιοριστεί η έντασή του ατυχήματος. Το σύστημα μπορεί επίσης να φρενάρει το όχημα από ταχύτητες μέχρι περίπου 60 χλμ όταν εντοπίσει σταθερά οχήματα και πεζούς που διασχίζουν το δρόμο μπροστά. Ανάλογα με την κατάσταση, το σύστημα αποτρέπει ακόμη και τις συγκρούσεις μέχρι την ταχύτητα των 50 χλμ.

Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα MBUX infotainment system, με διαισθητική λειτουργία. Το νέο μοντέλο διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα της τρέχουσας γενιάς των Mercedes-Benz User Experience στον standard εξοπλισμό. Η νέα GLA θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη την άνοιξη του 2020 και θα βρει το δρόμο προς στις ΗΠΑ και την Κίνα στις αρχές του καλοκαιριού του 2020. Η Mercedes-Benz GLA συνδυάζει το καλύτερο από τους δύο κόσμους, των compact αυτοκινήτων και των SUV.