Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-Benz AMG GLE 53 4Matic+ με 435 ίππους

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz AMG λανσάρει την top προς το παρόν έκδοση της νέας γενιάς GLE, με τον κωδικό «53», η οποία διαθέτει αρκετές τεχνολογικές και τεχνικές καινοτομίες.

Advertisement
Advertisement

 

Βασικότερη όλων είναι η τοποθέτηση του νέου εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα των 3,0 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια διπλών υπερτροφοδοτών και μίας ηλεκτρικής γεννήτριας EQ Boost, αποδίδει 435 PS και ροπή 53,0 kgm. Η παραπάνω ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη στην τετρακίνηση 4Matic+, που διαθέτει και torque vectoring, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων 9G-Tronic. Ανάλογες της κατασκευής είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. H AMG GLE 53 διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό της αερανάρτηση καθώς και ενεργές αντιστρεπτικές, ενώ υπάρχουν και επτά συνολικά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, μεταξύ των οποίων τα Comfort, Sport, Sport+, Trail και Sand.

Advertisement
Advertisement

Αισθητικά η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει λόγω της ανασχεδιασμένης εμπρός γρίλιας «Panamericana», τις διπλές πίσω απολήξεις, αλλά και τις νέες ζάντες (από 20 έως 22 ίντσες). Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, τα σπορ καθίσματα και οι αλουμινένιες λεπτομέρειες.