Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake με 421 PS (+vid)

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake με 421 PS (+vid)

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake με 421 PS (+vid)

ΝΕΑ

Οι οπαδοί των station wagon υψηλής απόδοσης μπορούν πλέον να χαίρονται καθώς η Mercedes-AMG εισήγαγε το νέο εντυπωσιακό μέλος στη γκάμα της, την CLA 45 Shooting Brake.

Advertisement
Advertisement

 

Κοιτάζοντας κάτω από το καπό, το νέο μοντέλο διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που παράγει 387 PS και ροπή στρέψης 480 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση. Αυτά επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 4,1 sec, πριν σταματά να επιταχύνει στα 250 km/h.

Οι οδηγοί που αναζητούν κάτι πιο ισχυρό μπορούν να επιλέξουν την έκδοση S που διαθέτει αναβαθμισμένο κινητήρα με ισχύ 421 PS και ροπή στρέψης 500 Nm. Εδώ, το 0-100 km/h απαιτεί μόλις 4 sec. Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 270 km/h. Οι μεταβολές απόδοσης δεν περιορίζονται στον κινητήρα, καθώς το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με ενισχυμένη ανάρτηση. Η wagon διαθέτει επίσης Torque Control, σπορ ανάρτηση και σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης με δαγκάνες AMG. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με σπορ ρύθμιση και το σύστημα AMG Dynamic Select με πολλές λειτουργίες.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, ακολουθεί τα βήματα της A 45 και της CLA 45. Ως εκ τούτου, διαθέτει μια μάσκα Panamericana που βοηθά το μοντέλο να ξεχωρίζει από την πιο σύνηθες A35 Shooting Brake. Επίσης έχει εξοπλιστεί με μια πιο επιθετική εμπρός όψη που διαθέτει ενσωματωμένο σπόιλερ. Πίσω, υπάρχει ένας προφυλακτήρας με εισαγωγές αέρα, ένας σπορ διαχύτης και σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις διαμέτρου 90 mm.

Προχωρώντας στην καμπίνα, οι οδηγοί θα βρουν σπορ δερμάτινα καθίσματα με κόκκινες ραφές. Το θέμα των δύο τόνων ενισχύεται περαιτέρω από τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας, τη μαύρη γυαλάδα στο ταμπλό και τους χρωματισμένους αεραγωγούς με κόκκινες λεπτομέρειες. Η έκδοση S είναι σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπη, αλλά αντί των κόκκινων λεπτομερειών υπάρχουν αντίστοιχα κίτρινες. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που θα επιλέξετε, αμφότερες διαθέτουν σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας MBUX με μεγάλες οθόνες AMG. Το μοντέλο χρησιμοποιεί επίσης ψηφιακά όργανα και τεχνολογία φωνητικών εντολών.

Advertisement