Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Kia XCeed & Ceed Sportwagon με Plug In υβριδικά σύνολα

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα Kia XCeed & Ceed Sportwagon με Plug In υβριδικά σύνολα

ΝΕΑ

Νέα Kia XCeed & Ceed Sportwagon με Plug In υβριδικά σύνολα

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες εμπλουτίζουν την γκάμα τωv μοντέλων με μια νέα έκδοση που δίνει έμφαση στην οικονομία.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό των XCeed & Ceed Sportwagon συναντούμε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς, σύμφωνα με την Kia, φτάνει τα 141 άλογα και τα 265 Nm ροπής. Τα παραπάνω νούμερα προσφέρουν στη station wagon εκδοχή του Ceed επιτάχυνση 0-100 σε 10,8 sec και στο νέο coupe suv, το XCeed, χρόνο 11 δευτερολέπτων. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα μοντέλα εφοδιάζονται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, e-CVT, μέσω του οποίου αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια ώστε η κατανάλωση να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (εναλλαγή μεταξύ ηλεκτρικού και θερμικού μοτέρ, ανάκτηση ενέργειας κλπ.).

Σύμφωνα με την Kia, οι νέες προτάσεις της μπορούν να προσφέρουν αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια που φτάνει τα 60 χιλιόμετρα. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να καλύψει μέρος των καθημερινών του μετακινήσεων με ηλεκτρισμό (η φόρτιση γίνεται μέσω ανάκτησης ενέργειας ή απευθείας από πρίζα). Προς το παρόν, η φίρμα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, καθώς τα μοντέλα βρίσκονται σε φάση έγκρισης τύπου. Παράλληλα, η Kia ενσωματώνει ένα νέο σύστημα παραγωγής ήχου ώστε τα μοντέλα να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς όταν χρησιμοποιείται μόνο ο ηλεκτροκινητήρας.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της σχεδίασης, τα XCeed & Ceed Sportwagon plug in hybrid φέρουν αλλαγές που σχετίζονται με τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Επίσης, στο εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων βρίσκουμε τον νέο πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει όλες τις ενδείξεις του υβριδικού συστήματος. Επίσης, η ύπαρξη της μπαταρίας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου επιφέρει μια μικρή μείωση στον όγκο του χώρου αποσκευών (το XCeed διαθέτει πορτ μπαγκάζ 291 λίτρα και το Ceed Sportwagon 431 λίτρα). Τα plug in υβριδικά XCeed & Ceed Sportwagon θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία και όλα τα μηχανικά τους μέρη θα συνοδεύονται από εγγύηση 7 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.