Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα καταδίκη για τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα καταδίκη για τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων

ΝΕΑ

Νέα καταδίκη για τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων

ΝΕΑ

Ακόμη μία καταδίκη αλλά και μία έφεση για τον επιτήδειο Έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Βόρεια Προάστια.

Advertisement
Advertisement

Την καταδίκη του Εμπόρου των Βορείων Προαστίων για 6 μήνες αποφάσισε το δικαστήριο στην υπόθεση που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το Newsauto.gr στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 η οποία αφορούσε σε έναν ανυποψίαστο καταναλωτή ο οποίος ανακάλυψε πως το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει όχι μόνο είχε γυρισμένα χιλιόμετρα αλλά ήταν και τρακαρισμένο!

Ωστόσο ο επιτήδειος έμπορος κατάφερε μέσω της έφεσης για ακόμα μία φορά να κερδίσει χρόνο με αποτέλεσμα ο ανυποψίαστος καταναλωτής να πρέπει να περιμένει μερικούς μήνες ακόμα ώστε να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Advertisement
Advertisement

Το κράτος πάντως εξακολουθεί να αφήνει ανεξέλεγκτη την κατάσταση με τους εμπόρους μεταχειρισμένων οι οποίοι γυρίζουν χιλιόμετρα ή επισκευάζουν τρακαρισμένα οχήματα και τα πουλάνε σε ανυποψίαστους καταναλωτές αφήνοντάς τους μόνους σε έναν μακρόχρονο δικαστικό αγώνα με αίσιο τέλος ευτυχώς για την συντριπτική πλειοψηφία.

Επίσης οι επιτήδειοι έμποροι γνωρίζοντας καλά την νομοθεσία προσπαθούν να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν προσπαθούν την τελεσίδικη καταδίκη τους και λίγο πριν την τελευταία παρουσία τους στις δικαστικές αίθουσες προσπαθούν να έρθουν σε συμβιβασμό με τους καταναλωτές με διπλό στόχο.

Ο ένας αφορά στην ακύρωση της καταδίκης τους με αποτέλεσμα να μην δημοσιευθεί το όνομά της επιχείρησής τους και το δεύτερο να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα στους εξαπατημένους πελάτες τους!

Advertisement

Οι περισσότεροι από τους καταναλωτές έχοντας κουραστεί από την ανυπαρξία του κράτους και της παρουσίας τους σε δικαστικές αίθουσες έρχονται σε συμβιβασμό με τους επιτήδειους εμπόρους παρέχοντάς τους ωστόσο μια άτυπη ασυλία καθώς το τελικό δικαστήριο δεν γίνεται καθώς υπάρχει συμβιβασμός με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα στοιχεία των επιτήδειων εμπόρων.

Πάντως στην περίπτωση του καταναλωτή που πέτυχε την καταδίκη του εμπόρου των βορείων προαστίων υπάρχει και πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου οπότε τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά τον ιδιοκτήτη ενός VW Golf το οποίο αποκτήθηκε από τον επιτήδειο Έμπορο των Βορείων Προαστίων και όπως αποδείχθηκε είχε γυρισμένα χιλιόμετρα, ήταν τρακαρισμένο και διέθετε παραποιημένα δημόσια έγγραφα.

Ειδικότερα ο κ. Γ.Β. απέκτησε ένα VW Golf στα τέλη του 2014 από τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων έναντι του ποσού των 11.000 ευρώ. Ο επιτήδειος έμπορος του έδωσε και ένα χρόνο εγγύηση για τα μηχανικά μέρη, ενώ δήλωνε υπεύθυνα ότι το όχημα είναι ατρακάριστο. Πάντως το τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου αναγράφει μόλις 8.500 ευρώ και μια απόδειξη είσπραξης 400 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 2.100 ευρώ δεν εμφανίζονται πουθενά!

Το αυτοκίνητο είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως καινούριο στην Ελλάδα από μια εταιρεία χρονομίσθωσης, η οποία το έβγαλε σε δημοπρασία και το απέκτησε ο επιτήδειος έμπορος. Το αυτοκίνητο στην αγγελία του Εμπόρου των Βορείων Προαστίων φαίνεται πως είχε διανύσει μόλις 56.000 χλμ. και μάλιστα πωλούνταν με βεβαίωση πως είναι ατρακάριστο.

Advertisement

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής πείστηκε από τον επιτήδειο έμπορο και αποφάσισε να αποκτήσει το αυτοκίνητο, αφού ήταν και ελληνικό και ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων του έδωσε και γραπτή εγγύηση ότι είναι ατρακάριστο.

Μετά από λίγο καιρό κατά την πορεία του αυτοκινήτου ξαφνικά «έφυγε» ο καθρέπτης. Ο κάτοχός του μετέβη σε κάποιο φανοποιείο όπου τον διαβεβαίωσαν πως το αυτοκίνητο όχι μόνο είναι τρακαρισμένο, αλλά είναι επίσης και κακοφτιαγμένο έχοντας τοποθετήσει ανταλλακτικά made in… China.

Λίγες ημέρες αργότερα το αυτοκίνητο έπρεπε να περάσει από ΚΤΕΟ όπου εκεί πέραν των κακοτεχνιών οι ελεγκτές αποφάσισαν να κόψουν το αυτοκίνητο καθώς στον τελευταίο έλεγχο τα χιλιόμετρα που αναγράφονταν στο κοντέρ του VW Golf ανέρχονταν σε 145.000 χλμ.!

Ο ιδιοκτήτης, αφού το αυτοκίνητο κόπηκε από το ΚΤΕΟ, αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον Έμπορο των Βορείων Προαστίων, ο οποίος διατήρησε μια άκρως προκλητική στάση επισημαίνοντας πως: «Δεν μπορεί να μου κάνει κανένας τίποτα…»

Μετά την απαράδεκτη στάση του επιτήδειου εμπόρου ο γιος του ιδιοκτήτη του οχήματος αποφάσισε και εκείνος να επικοινωνήσει με τον έμπορο των Βορείων Προαστίων για να διαπιστώσει και εκείνος τα λεγόμενα του πατέρα του περί προκλητικότητας. Και σε αυτή την κλήση ο επιτήδειος έμπορος αντιμετώπισε με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο τον γιο του θύματος.

Ο κάτοχος του οχήματος αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του επιτήδειου εμπόρου και επισκέφθηκε έναν πολύ καλό δικηγόρο ο οποίος κατάφερε να λάβει Εισαγγελική Παραγγελία για το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Με αυτό το χαρτί κατάφερε να λάβει όλο το ιστορικό του οχήματος που διατηρούσε η εταιρεία χρονομίσθωσης μαζί με το τιμολόγιο πώλησης στο έμπορο των Βορείων Προαστίων στο οποίο αναγράφονταν τα διανυθέντα χιλιόμετρα, από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία κατάφερε να λάβει όλο το ιστορικό των service αλλά και των ατυχημάτων και επισκευών που είχαν γίνει αποδεικνύοντας πως το αυτοκίνητο ήταν τρακαρισμένο και βέβαια διαπιστώθηκε παραποίηση δημοσίου εγγράφου που αφορούσε στο Πιστοποιητικό Ελέγχου από το ΚΤΕΟ!

Ο κάτοχος του οχήματος ήδη έχει επισκεφθεί μία φορά τις δικαστικές αίθουσες στις οποίες ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων έχει λάβει αναβολή για προσωπικούς λόγους υγείας, ωστόσο στο επόμενο προγραμματισμένο δικαστήριο ο επιτήδειος έμπορος καταδικάστηκε με ποινή 6 μηνών αλλά ο δικηγόρος του κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης.

Με λίγα λόγια η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία και ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει ή θα καταδικαστεί τελεσίδικα…