Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα υβριδικά μοντέλα από τη Skoda

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα υβριδικά μοντέλα από τη Skoda

ΝΕΑ

Νέα υβριδικά μοντέλα από τη Skoda

ΝΕΑ

Με 10 νέα plug-in υβριδικά μοντέλα θα εμπλουτίσει τη γκάμα της η Skoda μέχρι το 2022.

Advertisement
Advertisement

Στην Φρανκφούρτη η Skoda παρουσίασε τα δύο πρώτα μοντέλα της σειράς Skoda iV η οποία θα φιλοξενεί τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της τσέχικης εταιρίας. Το αμιγώς ηλεκτρικό Citigo e iV που μοιράζεται την τεχνολογία του αδελφού VW e-Up! και το plug-in υβριδικό Superb iV που βασίζεται στο VW Passat GTE οριοθετούν την αρχή ενός αρκετά επιθετικού σχεδίου της Skoda στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Μέχρι το 2022 η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει 10 νέα plug-in υβριδικά μοντέλα με στόχο έως το 2025 τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών πωλήσεων. Τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda που θα βασίζονται στην εξειδικευμένη πλατφόρμα MEB του ομίλου VW αναμένονται στο 2020 ενώ έχει επιβεβαιωθεί πως το ένα από αυτά θα αποτελεί την μετεξέλιξη του πρωτότυπου Skoda Vision iV και θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο σχεδιαστικό ύφος της τσέχικης εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της ηλεκτρικής και υβριδικής της γκάμα η Skoda έχει επενδύσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των παραγωγικών μονάδων προκειμένου να υποστηρίξουν την παραγωγή των νέων μοντέλων αλλά και όλων των απαραίτητων ηλεκτρικών εξαρτημάτων συμπεριλαμβανομένων και των μπαταριών. Επιπλέον περισσότεροι από 13.000 εργαζόμενοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση σχετικά με την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων.