Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Ingenium γενιά κινητήρων από την Jaguar Land Rover

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Ingenium γενιά κινητήρων από την Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Νέα Ingenium γενιά κινητήρων από την Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

H βρετανική εταιρεία παρουσιάζει μία νέα σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel με την παραγωγή να ξεκινά στις αρχές του 2015.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Με την ονομασία «Ingenium» (προφανώς από την λέξη Ingenious που σημαίνει εφευρετικός, ευρηματικός) η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα σειρά κινητήρων που θα δούμε στα μοντέλα της εταιρείας ξεκινώντας από την επερχόμενη XE και το Discovery Sport. Οι νέοι κινητήρες ζυγίζουν έως 80 kg λιγότερο από τους απερχόμενους και έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες πλατφόρμες, με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς και με υβριδικές πλατφόρμες.

Το αλουμινένιο μπλοκ είναι κοινό με ίδια διαδρομή και διάμετρο κυλίνδρων και χωρητικότητα 500 cc έκαστος. Όλοι οι κινητήρες Ingenium θα συνδυάζονται με τελευταίας γενιάς συστήματα υπερτροφοδότησης με στόχο την βέλτιστη απόδοση ισχύος, κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Ο πρώτος Ingenium που θα μπει στην παραγωγή είναι ο 2λιτρος με την ονομασία AJ200D με την JLR να κάνει λόγο για έναν από τους αποδοτικότερους diesel της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κινητήρες Ingenium αποτελούν προϊόν 8χρονης εξέλιξης με δοκιμές που ξεπερνούν τις 72.000 ώρες στο δυναμόμετρο και περίπου 3,2 εκατ. km δοκιμών στον δρόμο.