Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα γενιά Subaru Impreza στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα γενιά Subaru Impreza στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Νέα γενιά Subaru Impreza στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Το νέο Subaru Impreza είναι ήδη γεγονός και πατά επάνω σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, ενώ όπως μάθαμε θα υπάρχουν δύο επιλογές βενζίνης σε ότι αφορά στον κινητήρα. Το νέο Impreza έκανε το ντεμπούτο του (ευρωπαϊκή έκδοση) στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί αυτή την πλατφόρμα, μετά το ολοκαίνουργιο XV και αυτό σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 25 mm, οπότε ο χώρος της καμπίνας θα ενισχυθεί τους επιβάτες, ενώ και ο χώρος αποσκευών κέρδισε 10 ολόκληρα λίτρα συγκριτικά με πριν.

Η Subaru ισχυρίζεται ότι το νέο σασί αυξάνει την ακαμψία κατά 70% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το κέντρο βάρους έχει επίσης μειωθεί κατά 5mm, κάτι που η Subaru ισχυρίζεται ότι θα ενισχύσει το χειρισμό, το τιμόνι αλλά και την απόκριση σε απαιτητικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Subaru-Impreza-2017-tsiro-640

Δύο βενζινοκινητήρες – μια μονάδα 1,6 λίτρων που θα τοποθετηθεί δίπλα σε ένα 2.0-λίτρων, αποτελούν την αιχμή του δόρατος. Αμφότεροι είναι επίπεδοι και 4κύλινδροι. Ο 1.6 λίτρων αποδίδει 114 ίππους και 150 Nm ροπής, ενώ ο ισχυρότερος 2.0 λίτρων παράγει 156 ίππους και ροπή 196 Nm.

Η Subaru υπόσχεται ότι αυτές οι τελευταίες μονάδες boxer είναι πιο εκλεπτυσμένες από πριν και έχουν επανασχεδιαστεί για να μειώσουν δραστικά τους κραδασμούς. Και οι δύο κινητήρες παρέχουν ισχύ – μέσω ενός αυτόματου συστήματος μετάδοσης (Lineartronic CVT) – σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Subaru-Impreza-2017-inter-tsiro-640

Η καμπίνα αναδιοργανώνεται με μια καθαρή διάταξη του ταμπλό που διαθέτει ένα ζευγάρι οθονών στη μέση της κονσόλας. Η μεγαλύτερη οθόνη εμφανίζει τα στοιχεία ελέγχου πλοήγησης και πληροφοριών ψυχαγωγίας και διαθέτει το σύστημα πολυμέσων STARLINK της Subaru. Το σύστημα αυτό είναι ήδη διαθέσιμο στο Levorg και διαθέτει δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως βοήθεια έκτακτης ανάγκης, απομακρυσμένες λειτουργίες αυτοκινήτου και ενημερώσεις σέρβις, παρόμοια με την υπηρεσία OnStar της Opel. Μια οθόνη πολλαπλών λειτουργιών βρίσκεται επίσης πάνω στο ταμπλό.

Advertisement