Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα φορτηγά από τη Volvo με εξελιγμένη τεχνολογία

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα φορτηγά από τη Volvo με εξελιγμένη τεχνολογία

ΝΕΑ

Νέα φορτηγά από τη Volvo με εξελιγμένη τεχνολογία

ΝΕΑ

Η Volvo ξεκίνησε τις δοκιμές σε μία νέα γενιά φορτηγών, αυτή των ηλεκτρικών με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και με στόχο να κυκλοφορήσουν το 2025.

Advertisement
Advertisement

H Volvo προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς και φορτηγά που τροφοδοτούνται από βιώσιμα καύσιμα, όπως το βιοαέριο. Η εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει στην γκάμα της και ακόμα μία -τρίτη- εναλλακτική επιλογή στο τέλος της δεκαετίας και αυτά είναι τα ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Η υβριδική τεχνολογία ηλεκτρικό/υδρογόνο αποτελεί μια εξαιρετική λύση στο να εκμηδενιστούν οι εκπομπές ρύπων CO2 και είναι μια επιλογή που (ακόμα) δεν έχει δεχτεί την ανάλογη προσοχή από τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρ’ όλ’ αυτά, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και η Volvo το γνωρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που η Volvo εξέλιξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία και πλέον την δοκιμάζει σε πίστα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι τα ηλεκτρικά φορτηγά με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα φτάνουν την αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων, που ισοδυναμεί με πολλά φορτηγά με diesel κινητήρα. Ο χρόνος ανεφοδιασμού είναι μικρότερος από 15 λεπτά και τα οχήματα θα μπορούν να μεταφέρουν το συνολικό βάρος των 65 τόνων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Volvo Trucks, Roger Alm, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για χώρες που δεν έχουν τις υποδομές φόρτισης των μπαταριών. Παράλληλα, εικάζει ότι τα επόμενα δύο χρόνια, η τεχνολογία με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα έχει μεγάλη ανάπτυξη, επειδή θα πρέπει να μειώσουν δραματικά το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo Trucks: Νέο σύστημα για την προστασία ποδηλατών και πεζών
Volvo Trucks: Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών από το 2021
Volvo Cars & Volvo Trucks: Συνεργασία με στόχο την ασφάλεια

Advertisement